Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het loont de moeite soms een korte retraite te houden. Gezond plekje met veel zuurstof en mogelijkheden voor het stimuleren van de uitwendige en inwendige mens. In mijn geval gaat voor de breinwens een stapel boeken mee. Recent verschenen boeken of wat ouder voor een thema.

Bertrand Weegenaar | 23 februari 2017 | 2-3 minuten leestijd

Grasduinen kan ook bijvoorbeeld uit de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2017. Een beetje jaloers ben ik wel op de jury die uit deze rijke lijst (retail, agile, gamification, Boonstra, teams, singulariteit, digitale denkers, CIO 3.0, duurzaamheid, enzovoort) moet gaan kiezen. Dat zit dus allemaal NIET in mijn rugzak. Wat wel?

De robots komen eraan! van Wouter van Bergen. Als ICT’er en docent heb je ook verplichtingen naar de wereld om je heen. Mooie technische oplossingen scheppen werk in het ene gebied, maar leiden ook tot werkeloosheid in een ander domein. Daar zouden we ons rekenschap van mogen geven. En wat betekent dat voor de inhoud en vorm van ons onderwijs? Dit boek lijkt een mooi startpunt.

De nieuwe Tomas Ross, De onderkoning van Indië, speelt in Batavia en Den Haag in 1947. Voor de politionele oorlog. De godfather van de Nederlandse suspense kan het nog steeds. Over een hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis dat, zeventig jaar na dato, nog steeds niet afgesloten is.

Omdat lezers ook wel eens willen lezen wat ze doen is De goede lezer van Damon Young wel een grappig boek. Over de kunst van het lezen met veel filosofie als ik het Personenregister zo zie.

Dan wervelt er een Digitale Stormvloed om ons heen volgens Brenno de Winter.  Voor mensen die niet dagelijks bezig zijn met ontwikkelingen en mogelijkheden van Big Data, 3D-printers, blockchain ea zet De Winter je aan het denken. Consequenties voor vandaag en morgen.

In het kader van Persoonlijk en Creativiteit past Ontwerp je eigen leven van design deskundigen Bill Burnett en Dave Evans als een handschoen. Dit is meer een zelfwerkboek dan een makkelijk wegleesboek. Eens kijken wat ik hier wat creativiteit/design/techniek betreft uit kan halen. Mee in de rugzak de besneeuwde heuvels op en op je laten indringen.

De afstand naar de plaats van handelen van de Grote Roman The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald is enorm.  Voor de ‘luie’ lezers is er ook een Dwarsligger (Nederlandstalig). (Ja, of kijk gewoon één van de filmversies met Leonardo DiCaprio of Robert Redford).
Mijn versie is de Penguin-editie met een uitgebreide inleiding.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden