Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De kracht van rust - 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven

Uit onderzoek in de VS blijkt dat jongeren een goede baan tegenwoordig belangrijker vinden dan het vinden van een partner. Als je het je te veel is, leer dan te rusten in plaats van met alles te stoppen omdat je denkt dat het jou niet lukt. Rusten is voluit onderdeel van een dynamisch leven. Rust en werk zijn geliefden, geen vijanden.

Mirjam van der Vegt | 23 oktober 2020 | 2-3 minuten leestijd

De meest talentvolle mensen ter wereld combineren dagelijkse perioden van rust en werk met pauzes. Je zou kunnen zeggen dat tijdens het rusten de vuilnismannetjes in je hoofd eindelijk kans hebben het vuil op te halen die in je neurobanen terechtgekomen zijn.

- Rust is een vaardigheid die je kunt aanleren.
- Opzettelijke rust zorgt voor een diep gevoel van zingeving.
- Rust die je opzettelijk neemt, brengt meer creativiteit.

Hoe dan?
Het is belangrijk om je bewust te worden van waarom je maar doorgaat. Het kan zijn dat je vroeger geleerd hebt dat je er pas toe doet als alles op orde is. Je identiteit hangt niet af van wat je oplevert. Je mag werken vanuit zijn in plaats van werken om te zijn.

Bergtop
Mirjam Van Der Vegt ontdekte dat vrijwel iedereen worstelt met rust. Als bergbeklimmers namelijk niet rusten en tijdens hun bergreis steeds een paar stappen terugdoen naar het basiskamp, gaan ze dood in de ijle lucht, of moeten ze onverrichter zake terugkeren. Geen bergtop is te beklimmen zonder rust. Heb jij een basiskamp van rust waar je op adem kunt komen?Bij het boek hoort ook een achtweekse online training die je tijdens het lezen kunt volgen en een inspirerende kaartenset.

De acht rustlessen in het boek:

1. Pauzes verdienen zichzelf terug - gaat over het nemen van rustmomenten op de juiste tijd.
2. Beoordeel de dag naar wat je zaait, in plaats van oogst - gaat over rust nemen om je werk natuurlijk te laten groeien.
3. Wees onbereikbaar om beschikbaar te zijn - gaat over het goud van jouw aandacht.
4. Schenk de wereld je waardigheid - gaat over het leven vanuit je hart, waardoor je geen onnodige aandacht meer besteedt aan dingen waar je toch geen invloed op hebt.
5. Alles wat vandaag op je pad komt, is genoeg - gaat over jouw haalbare weg in plaats van dat je je laat dicteren door onmogelijke tijdsplanningen.
6. Van keuzevrijheid naar gehoorzame vrijheid - gaat over leren luisteren naar wat je echte verzadiging brengt.
7. Kies voor nederige gewoontevorming - gaat over het alledaagse leven waarin jij mensen kunt besmetten met kalmte in plaats van haast.
8. Durf onaf te zijn gaat over een leven lang leren als medicijn tegen het streven.

Mirjam van der Vegt is auteur en stiltetrainer. Ze geeft retraites, lezingen en trainingen rondom rust en stilte. Van de Stiltelijn werden al meer dan 50.000 boeken verkocht. De kracht van rust is haar nieuwe boek.

Over Mirjam van der Vegt
Na een haar afstuderen heeft Mirjam van der Vegt bij de actualiteiten programma's Twee Vandaag en Netwerk gewerkt. Daarna schreef ze achtergrond artikelen voor het programmablad Visie en werkte ze aan verschillende projecten, zoals een documentaire over homofilie, een lessenpakket over zelfdoding en een e-cursus over stilte. Haar belangstelling voor stilte resulteerde in een eigen onderneming waaruit zij trainingen verzorgt. Zij schreef de Stiltelijn, waaruit de boeken Koester je hart en het Stiltedagboek uit voort kwamen. In 2009 debuteerde van der Vegt met de roman Schaduwvlucht waarna er nog meer boeken volgden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden