Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

In 10 stappen zelfbewuster samenwerken

In dit boek deel ik inzichten die mij persoonlijk hebben geholpen zelfbewuster te gaan handelen: door gehoor te geven aan mijn eigen behoeften. In 10 stappen zelfbewuster samenwerken is dan ook bedoeld voor jou, als jij optimaal wilt samenwerken.

Monique Bruil-Nijboer | 4 december 2020 | 3-4 minuten leestijd

Door dit boek leer je écht contact te maken, met jezelf en de ander. Want de belangrijkste sleutel voor een goede samenwerking, dat ben jij. Van jongs af aan wordt ons al geleerd dat je samen verder komt: samenwerken is leuk. Maar later kom je er achter dat het soms heel erg lastig is. Jouw reactie kan totaal anders zijn dan voor iemand anders terwijl het over hetzelfde onderwerp gaat. Dat leidt vaak tot onbegrip en miscommunicatie. Hoe zorg je ervoor dat je beter of zelfbewuster kunt samen werken?

Wees de baas over je eigen energieniveau en leer hoe je voor jezelf en samen met je team meer kunt bereiken. In dit boek geef ik je praktische tips, die je dagelijks voor jezelf en in contact met de ander kunt toepassen. Als persoon zijn wij allemaal oké, niemand is beter of slechter, slimmer of dommer. We communiceren simpelweg verschillend en worden op verschillende manieren gemotiveerd.

Het herkennen van de persoonlijke voorkeuren, van jezelf en die van de ander, draagt bij aan de manier waarop je contact maakt waardoor je in staat bent meer positieve interacties tot stand te brengen.

Vanuit mijn jarenlange praktijk ervaring sta ik voor het optimaliseren van communicatie door de miscommunicatie tot een minimum te beperken. Op deze manier kan iedereen met meer plezier en resultaat samenwerken. Vanuit vallen en opstaan weet ik als geen ander dat zelfmanagement en zelfbewust handelen noodzakelijk zijn voor je in staat bent te managen.

Stap-voor-stap neem ik je mee in het proces om zelfbewuster samen te werken. Als grondslag hiervoor gebruik ik het Process Communication Model®, waar klinisch Psycholoog Taibi Kahler laat zien dat er maar liefst 4.320 verschillende manieren zijn waarop we naar de wereld kijken en communiceren. De kans dat jij iemand spreekt die precies dezelfde voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen heeft als jij, is behoorlijk klein. Dat maakt jou als persoon, en de mensen waar je mee samenwerkt, uniek!

Los van het stappenplan, staan er verscheidene opdrachten in het boek. Ik begrijp dat dit tijd, doorzettingsvermogen en focus kost maar wil jij maximaal resultaat uit dit boek halen, beantwoord de vragen dan met aandacht. De inzichten die je hierdoor krijgt, helpen je in je persoonlijke ontwikkeling en vergroten je zelfkennis, waardoor je zelfbewuster kunt samenwerken.

In het boek geef ik veel tips en praktijkvoorbeelden, maar omdat ik niet alles kwijt kon en ik je graag zo veel mogelijk waardevolle handvatten geef, heb ik op mijn website gratis (voor de lezers van mijn boek) bonusmateriaal toegevoegd, waaronder een Herken je stress test en twee online workshops.

Met de 10 stappen die ik in dit boek met je deel, leer ik je hoe je zelfbewuster kunt samenwerken, met meer plezier en resultaat. De volgende stappen kun je verwachten in het boek:
Stap 1: Herken je drive
Stap 2: Omarm je persoonlijke kwaliteiten
Stap 3: Werk aan een positieve mindset
Stap 4: Vergroot je bewustwording
Stap 5: Doe waar je blij van wordt
Stap 6: Weet wat je wil en waarnaartoe
Stap 7: Leer observeren en maak het verschil
Stap 8: Maak echt contact en bereik zoveel meer
Stap 9: Ga voor succes en minder stress
Stap 10: Ga aan de slag met al je talenten

Investeer in jezelf! Want wie zelfbewuster werkt, zit doorgaans goed in zijn vel, presteert beter, en werkt met meer plezier aan een geslaagde samenwerking.

Kortom, wil jij zelfbewuster samenwerken? Dan is dit boek voor jou! Een DOE-boek voor mensen met MOED.

Monique Bruil-Nijboer is Trainer | PCM Coach & Entrepeneur @BSmart Communication. Ze is de auteur van In 10 stappen zelfbewuster samenwerken.

Over Monique Bruil-Nijboer
Monique Bruil-Nijboer is Trainer | PCM Coach & Entrepeneur @BSmart Communication.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden