Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Sterker uit je burn-out! - Als je wilt worden WIE JE BENT

Toen ik in de jaren 70  - als ongehuwde moeder van 18 jaar - naar Nederland verhuisde had ik nooit durven dromen dat ik op mijn 53ste vanuit een WW-uitkering voor mezelf zou beginnen. Laat staan een boek uitbrengen op mijn 67ste. Niet zomaar een boek, maar een autobiografie, waarin ik ‘met de billen bloot ga!'

Regina van Amson | 22 februari 2021 | 3-4 minuten leestijd

De aanleiding tot het schrijven van mijn boek was een alarmerend bericht in de Volkskrant precies zeven jaar na de meest donkere periode in mijn leven: een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten, één op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieve klachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor. Toen ik dit las dacht ik: ‘Ik was ook één van die mensen die te kampen had gehad met dat type klachten.'

Ik voelde dat ik in actie moest komen. Ik wilde iedereen die mentaal een lastige tijd doormaakte een hart onder de riem steken door te vertellen dat er na een tunnel van duisternis altijd weer licht kan schijnen. En dat het mag, dat je jezelf bent kwijtgeraakt. Dat het geen teken van zwakte is, maar van persoonlijke groei op weg naar authenticiteit.
Maar ik had last van mijn inner voices. Diep vanbinnen wist ik waarom ik mezelf er maar niet toe kon zetten om te schrijven. In mijn boek zou ik ‘all the way' gaan. Mijn burn-out was bijzonder heftig geweest en de zakelijke gevolgen enorm.

Tijdens mijn burn-out heb ik veel gelezen, maar ik miste de levensverhalen. Verhalen over hoe ervaringsdeskundigen hun burn-out hadden beleefd, de pijn, de frustratie, de schaamte, de machteloosheid, het gevecht, de financiële gevolgen, et cetera. Ik constateerde dat er nog steeds een taboe rust op burn-out en het hebben van schulden, met name onder de zelfstandigen. Met het krantenartikeltje over de studenten voor ogen besloot ik over mijn levensreis te schrijven.

In mijn boek neem ik je mee naar mijn roots, de struggles als alleenstaande moeder en werk, omgaan met vooroordelen en tegenslagen. Ik vertel over de start van mijn bedrijf op mijn 53ste en de stress die ik vervolgens ondervond door de grillige onberekenbaarheid van de opdrachtgevers in mijn branche met uiteindelijk de bekende druppel: ik raakte burn-out na het plotselinge overlijden van mijn stiefmoeder.
Ook vertel ik openhartig hoe ik langzaam maar zeker uit mijn burn-out omhoog krabbelde en begon aan mijn persoonlijke transformatie.  
Daarnaast interview ik drie ervaringsdeskundigen, die jou kunnen inspireren met hun verhaal.

Met mijn verhaal wil ik laten zien dat je niet jouw omstandigheden bent en dat je altijd een keuze hebt, hoe moeilijk het ook is.
Het is een boek boordevol praktische en handige tips over hoe je je eigen regie kunt nemen over je leven en werk. Baanervaringen, zelfreflectie, het maken van bewuste keuzes en krachtige quotes helpen je op weg naar persoonlijk leiderschap en transformatie. Aan het eind vind je drie bijlagen waarin ik dieper inga op aan stress en burn-out gerelateerde onderwerpen.
Een burn-out wil je altijd iets vertellen. Het geeft je de kans te luisteren naar je innerlijke wijsheid, in contact te komen met jezelf. Te leren luisteren naar de signalen die je lichaam geeft.
Het boek is voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en inzichten of te kampen heeft met tegenslagen.

Je grootste dieptepunten kunnen leiden tot je grootste successen. Wees altijd bereid naar jezelf te kijken en te leren. Want alles wat je meemaakt in je leven heeft als doel om je als mens te laten groeien. Zie de obstakels in je leven daarom als een kans om jezelf naar een hoger niveau te tillen.

Over Regina van Amson

Regina van Amson (1953) is een ervaren work-life balance expert, coach en authentiek spreker. Vanuit haar bedrijf Difference4you helpt ze al jaren mensen succesvol met stress- en burn-outklachten, maar ook mensen die iets in hun leven willen veranderen. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden