Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Check-in Cards - Het echte gesprek met jezelf

De Check-in Cards, ontwikkeld door Bente Heijtel en Edith Horsting, faciliteren het echte gesprek met jezelf en bieden concrete handvatten om dagelijks te groeien in bewustzijn. In deze preview belichten zij 5 centrale check-in skills die je ontwikkelt als je met regelmaat incheckt a.d.h.v één van de 45 thema kaarten.

Edith Horsting & Bente Heijtel | 12 juli 2021 | 3-4 minuten leestijd

1: Werk met wat er toch al is, realiteit is. Leer jezelf om je dagelijks te verbinden met dat wat zich aandient in jou en jouw leven. Kies er bewust voor om de dingen aan te kijken, in plaats van je ervoor af te sluiten of weerstand te bieden. Groei gaat nou eenmaal vaak gepaard met het ervaren van ongemak, het oprekken van je mind en het aanspreken van bewustzijn.

Check-in vraag: Wat wil op dit moment gezien, gevoeld en gehoord worden?

2: Train jouw onderscheidingsvermogen. Dit vraagt om een nieuw perspectief, waarbij je leert kijken voorbij jouw referentiekader en comfortzone. Wees nieuwsgierig wat situaties in jou losmaken en merk op waar je toe geneigd bent. Zodra jouw waarnemingsvermogen verruimt, zul je je anders gaan verhouden tot je gedachten, gevoelens en fysieke signalen. Blijf opletten welke betekenis je geeft, want over het algemeen zit er een groot verschil tussen dat wat er werkelijk plaatsvindt en de indruk die bij erbij krijgt.

Check-in vraag: Welke gedachten zetten mij in mijn kracht en welke halen mij uit mijn kracht?

3: Ontwikkel je intuïtie. Ons geluk en onze persoonlijke groei ligt in de dagelijkse afstemming met onszelf. Doorbreek vaker de automatische piloot en neem bewust de tijd voor stilte en reflectie. Zodra prikkels en mentale ruis wegvallen en je je zintuigen hun werk laat doen, navigeer je als vanzelf naar een diepere verbinding met jezelf. Innerlijke wijsheid aanspreken is niks anders dan in de directe ervaring durven stappen, jezelf de juiste vragen stellen en je openstellen voor ingevingen.

Check-in vraag: Schakel ik met regelmaat terug van ‘doen’ naar ‘zijn’, zodat ik toegang houd tot een diepere wijsheid in mij?

4: Laat je hart je denken leiden. Juist op momenten dat je uit evenwicht raakt, komt het erop aan: schiet je in de kramp, verhard je en wend je je af? Of blijf je in staat om de verbinding met je hart te behouden en in contact te blijven? Onder werken vanuit wijsheid verstaan wij jouw vermogen om voorbij het directe voorval te kijken. Om te ontdekken wat er geleerd mag worden,kansen naar het bewustzijn te brengen en te handelen naar wat op dat moment het meest bijdraagt.

Check-in vraag: Waar zou je toe in staat zijn als je ontvankelijk blijft en je hart je denken zou laten leiden?

5: Verbind je met je intenties. Sta niet alleen stil bij je intenties, bestendig ze ook. Verbind je bewust met het gevoel dat je ervaart op het moment dat je ten volste naar jouw intentie leeft. Neem dit gevoel steeds weer als vertrekpunt mee je dag in. Zo verinnerlijk je direct wat je verlangt. Besef je wel: het is krachtig om een gezonde focus te hebben, maar koppel dit niet aan een uitkomst of resultaat. Het gaat juist over hoe jij je wilt verhouden tot dat wat op je afkomt.

Check-in vraag: Wie wil ik zijn in het volgende moment?

Wil jij groeien in bewustzijn en meer invloed ervaren op je eigen gemoedstoestand, perspectief, communicatie en handelen? 45 Check-in Cards begeleiden je, elk met een unieke flow aan vragen, in de optimale afstemming met jezelf.

De afgelopen 10 jaar ontwikkelden en faciliteerden Bente Heijtel en Edith Horsting leiderschapsprogramma’s en team- en individuele ontwikkeltrajecten vanuit de Veerkracht Academy, waarbij zij zich steeds meer zijn gaan toespitsen op de fysieke-, mentale-, emotionele- en energetische lagen van bewustzijn. Ze zijn de makers van Check-in Cards - Het echte gesprek met jezelf.

Over Edith Horsting & Bente Heijtel
Check-in Cards is een uiting van wat Bente en Edith met stip op nummer 1 verbindt: hun diepgewortelde interesse in bewustzijnsontwikkeling en het werken met innerlijke wijsheid. De afgelopen 10 jaar ontwikkelden en faciliteerden Bente en Edith leiderschap programma’s en team- en individuele ontwikkeltrajecten vanuit de Veerkracht Academy, waarbij zij zich steeds meer zijn gaan toespitsen op de fysieke-, mentale-, emotionele- en energetische lagen van bewustzijn. Tussen het werk door volgden ze ontelbare uren aan diverse verdiepende opleidingen, online trainingen en podcasts. Nieuwe inzichten en wijsheden integreerden ze gaandeweg in de vorm van onderlinge check-ins. Met Check-in Cards maken ze diepgaande wijsheid en persoonlijke transformatie, op een hele praktische en laagdrempelige manier, voor iedereen toegankelijk. “Het is onze missie om mensen te inspireren om van inchecken een dagelijkse gewoonte te maken; dat we net zo vaak bij onszelf inchecken als op social media.” Bente en Edith hebben 45 thema’s uitgewerkt, waarbij ze niet alleen hun opgebouwde content en kennis hebben aangesproken, maar elke kaart zelf ook uitgebreid hebben doorleefd en doorvoeld. English biography Bente and Edith share a deep-rooted interest in the development of self-awareness and working with inner wisdom. Their mutual fascination for these topics culminates in Check-in Cards. Over the past ten years, Edith and Bente have developed and implemented leadership programs and individual coaching, increasingly homing in on the physical, mental, emotional and energetic levels of consciousness. During their spare time, they have devoted countless hours to in-depth courses and online classes, listened to endless podcasts and satsangs. Newfound wisdom and insights gradually made their way into their interpersonal check-ins. With Check-in Cards, in-depth wisdom and personal transformation are made practical and easily accessible for everyone. “Our mission is to inspire people, so that checking in becomes part of their daily routine. We want to enable you to check in with yourself just as often as on social media.” With Check-in Cards, Bente and Edith delve deeply into 45 different themes – based not only on their accumulated knowledge and expertise, but on personal experience as well. Each card has been thoroughly tried and tested.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden