Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Huispoezen en buitenkatten - Inspirerende verhalen die aanzetten tot actie

Ergin Borova schreef met Huispoezen & buitenkatten een boek zonder managementtaal en theoretische modellen, maar met persoonlijke verhalen. Hij vond het tijd voor een makkelijk boek dat energie en inspiratie geeft. In dit blog vertelt hij over zijn boek.

Ergin Borova | 19 november 2021 | 2-3 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Stel je eens voor dat je jezelf met een kat zou vergelijken. Wat voor kat ben je dan eigenlijk? Ben je meer een huispoes die van zekerheden en structuur houdt met risicomijdend gedrag, een die stabiliteit erg op prijs stelt en goed gedijt onder deze omstandigheden? Of ben je misschien iets meer een nieuwsgierige, speelse en experimentele buitenkat die graag naar buiten gaat en risico’s durft te nemen en open staat voor veranderingen en innovatie?

Het is een eenvoudige analogie die de verschillen tussen bepaalde type medewerkers heel beeldend maakt en ervoor zorgt dat de leiding rekening kan houden met de samenstelling van het team. Een belangrijk gegeven, afhankelijk van de fase waar het team zich in bevindt en de toekomstige ontwikkelingen waar het team mee te maken gaat krijgen.

Alles is belangrijk

Er zijn veel boeken geschreven die ingaan op één relevant onderwerp, zoals: organisatiecultuur, klantgerichtheid, innovatie, doorzettingsvermogen, werkplezier, marketing en ga zo maar door. Eén voor één relevante onderwerpen binnen een organisatie.

Huispoezen & buitenkatten gaat in op al deze onderwerpen. Van klantgerichtheid tot organisatiecultuur. Van innovatie en inspiratie tot zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Al deze onderwerpen worden op een fijnmazige, anekdotische en humoristische wijze omschreven met praktische en vooral persoonlijke ervaringen en experimenten.

Lamsvlees met muntsaus

Als je iets over jouw klantprocessen wilt leren of optimaliseren dan is de horeca bij uitstek een praktische plek waar je veel kan leren. Klantgerichtheid zit in de horeca in de genen. Als je een beetje je best doet kan je veel leren en de leerlessen vertalen naar jouw organisatie. Maar soms leer je het omgekeerde. Zoals het niet hoort. Je leest het goed. Heb jij je weleens afgevraagd wat er gebeurt als je iets buiten de menukaart om wil bestellen omdat je daar nou gewoon veel zin in hebt? Deze en veel andere voorbeelden kom je tegen in het boek dat als een spiegel werkt. Want jij hebt heel waarschijnlijk vergelijkbare ervaringen meegemaakt. Alleen je ziet het pas als je het doorhebt – zoals een bekende voetbalfilosoof heeft gezegd.

Knipoog

Huispoezen & buitenkatten heeft tot doel de lezer te inspireren en aanzetten tot actie. Met alledaagse kantoor-, winkel- of restaurantvoorbeelden. Ik heb het geschreven met een knipoog om de lezer mee te nemen op een kleurrijke persoonlijke reis vol inspiratie en positieve energie.

Over Ergin Borova
Ergin Borova (1970) heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven (publiek en privaat) in diverse leidinggevende rollen (van management tot bestuur). Inmiddels is Ergin gegroeid tot een veelgevraagde inspiratie- en motivatiespreker binnen de woningcorporatiesector. Zijn verhalen zijn prikkelend, enthousiasmerend, motiveren en zetten aan tot actie. Buiten de woningcorporatiesector is Ergin Borova ook ondernemer en actief betrokken bij diverse startups, waaronder Peddy.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden