Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Dwars door alles heen- Terugkeren na ziekte

Veel op zijn bordje, vaak op reis, een drukke agenda, zo zag het werkzame leven van Jeroen Mol eruit. Hij is operationeel directeur bij Landal GreenParks als hij op 46-jarige leeftijd wordt getroffen door darmkanker. Van de een op de andere dag staat zijn leven op zijn kop.

Jeroen Mol | 24 november 2021 | 1-2 minuten leestijd

Mijn gezin, werk, alles heeft een opdonder gehad. Zelfs mijn hersenen zijn uit conditie. En nu moet en wil ik weer door. Als ik werk aan mijn herstel, kom ik tot de ontdekking dat terugkomen op mijn oude niveau niet makkelijk is. En ik stel mezelf constant vragen, die ik gaandeweg steeds beter kan beantwoorden.

Haperende arbodiensten

Het wordt een weg met veel hobbels en tegenslagen. Langs haperende arbodiensten en de belemmeringen in mijn karakter. Het besef begint door te dringen dat het anders moet. Stap voor stap doe ik aanpassingen in mijn levensstijl, eetpatroon én de manier waarop ik mijn werk doe. Dat levert frustraties, maar ook mooie ontdekkingen op. Over gezonder eten, meer bewegen, leren ontspannen en ook tijd voor mezelf hebben, naast mijn gezin en de baan.

Tijd anders indelen

Ook op mijn werk ga ik mijn tijd anders indelen, de samenwerking met mijn team verandert, ik focus meer op het resultaat, dan de manier om er te komen. Prioriteiten stellen, keuzes maken, patronen veranderen, buikgevoel volgen, open communiceren en uitrusten voordat ik moe word. Minder mailen, buiten wandelen in plaats van op kantoor zitten, me niet overal meer mee willen bemoeien.

Kwetsbaar

Ik laat meer mijn kwetsbare kant zien en toon mijn emoties. Dat maakt mij niet minder sterk als leider. Sterker nog, de mensen om me heen zien het alleen maar als positief dat ook deze kant de ruimte krijgt.

De dingen die ik leerde zijn niet wereldschokkend, maar ze geven wel een mooi effect. Daarmee verandert de manier waarop ik werk, stuur en communiceer. En het resultaat verandert mee. Het is soepeler en doeltreffend, met minder inspanning. Meer gedaan krijgen in minder tijd, dat willen toch veel meer mensen?

Terugkeren na ziekte

Dit boek is er niet alleen voor iedereen die ziek is geweest en terugkeert in een leidinggevende positie of veeleisende baan. Ook voor eenieder die op zoek is naar meer balans in zijn of haar werk of privéleven, kan dit boek een eyeopener zijn. En doe die inzichten het liefste op zonder zelf kanker te krijgen.

Over Jeroen Mol

Jeroen Mol is vader van een gezin met jonge kinderen en sinds 2012 lid van de directie van Landal GreenParks. Zijn ziekte in 2016 maakte dat hij gedwongen werd rigoureus keuzes te maken. Door zijn ervaringen te delen laat hij zien dat je kunt breken met ongeschreven regels en dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Hij is de auteur van Dwars door alles heen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden