Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Fuck it, you can have it all

Wouter Kleinsman schreef ‘Fuck it, you can have it all’. In het boek beschrijft hij vijf actiestappen op de weg naar een nieuwe versie van jezelf, en uiteindelijk je ideale leven. Hij licht de stappen kort toe in deze preview.

Wouter Kleinsman | 19 oktober 2023 | 3-4 minuten leestijd

Fuck it, you can have it all. Dat is geen loze belofte, want als je alle beschreven actiestappen uitwerkt, heb je de complete strategie in handen om een volgende versie van jezelf te worden. Een praktijkboek dat je steeds opnieuw kunt lezen om naar weer een volgend level te gaan op weg naar have it all.

In Fuck it, you can have it all beschrijf ik op een no-nonsensemanier hoe je door steeds je identiteit aan te passen de volgende levels van succes bereikt. Als jij al de 2.0-versie van jezelf bent, is dit dé gids die je in vijf stappen naar je ideale leven leidt.

Stap 1: Wie wil je zijn?

In het leven draait het om je ‘staat van zijn’, ik noem dat je being. De keuze voor je being maak je niet zomaar, weten waarom je iets wilt en het maken van directe en radicale keuzes voor wie je écht wilt zijn, zorgt voor de discipline die nodig is op je weg naar ‘have it all’.

Het zodanig aanpassen van je identiteit dat die letterlijk je leven wordt, begint bij het weten ‘waar je vandaan komt’, wie je écht wilt zijn en waar je naartoe wilt. Je acties sluiten aan op hoe jij de wereld ziet, niet op hoe de wereld werkelijk is. Misschien een beetje cryptisch, maar we leven allemaal in een eigen realiteit-illusiewereld waardoor de realiteit voor iedereen anders is. Het is belangrijk dat je regelmatig checkt hoe realiteit en illusie zich in jouw leven verhouden en dat jij je eigen toekomst bepaalt, zonder steeds terug te grijpen op het verleden.

Je nieuwe identiteit (being) werk je uit in een statement; een krachtige beschrijving van wie jij bent. Kies daarbij ook minstens drie kernwaarden, die geven richting aan je handelen.

Stap 2: Wat, met wie en hoe?

Bepaal meetbare doelen en verzamel zowel zakelijk als privé mensen om je heen aan wie je bepaalde taken kunt uitbesteden omdat zij die beter of goedkoper kunnen dan jij.

Als je weet wie je bent, wat je wilt en met wie je dat gaat doen, is het ook belangrijk om je ideale leven uit te werken. Je bepaalt een strategie die je oorspronkelijke planning vervangt. De agenda wordt dus aangepast aan de nieuwe situatie, niet andersom.

Stap 3: Aan de slag!

Echte leiders tonen lef, daadkracht, hebben discipline en zijn trouw aan zichzelf. Zij weten dat slimmer werken meer rendement oplevert dan harder werken en dat mislukkingen én daarvan leren erbij horen.

Communicatie is een andere belangrijke factor op weg naar je ideale leven. Sta open voor de feedback van de mensen om je heen en besef ook dat non-verbale communicatie een rol speelt. Sterker nog, juist wat niet wordt gezegd, is het belangrijkste voor het verbeteren van prestaties.

Stap 4: Het grote genieten

Definieer zelf je interne rijkdom (being) en externe rijkdom, dat zijn de assets die geld opbrengen als je slaapt. Accepteer dat er altijd mensen of situaties zijn waaraan je niets kunt veranderen, dat er altijd problemen en uitdagingen zullen zijn en dat het enkel focussen op het externe je niet gelukkig maakt. Je bent gelukkig als je niks mist en gewoon kunt ’zijn’, zonder de ballast van het verleden en zonder plannen voor de toekomst. Als je dat kunt, ben je baas over je eigen geluk en ga je nog meer van je leven genieten.

Stap 5: Have it all!

Weet dat alles mogelijk is in het leven, als het écht belangrijk voor je is. Word iedere dag sterker, wijzer en beter en ga geen uitdaging uit de weg. Jij kiest wie je écht wilt zijn en wat je wilt bereiken, en je laat je niet (meer) beïnvloeden door anderen.

Over Wouter Kleinsman

Wouter Kleinsman ontwikkelde door de jaren heen een eigen, unieke en kenmerkende no-nonsense manier van coachen. Gelul, gedram of excuses worden niet geaccepteerd en hij dient krachtig, zonder bang te zijn gevoelens of ego’s te kwetsen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden