Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Fuck it you can have it all - ‘Prettig om te lezen’

Wil jij naar een volgend niveau groeien als persoon en met jouw leven? Ben jij klaar om de volgende versie van jezelf te worden? Dan kan ‘Fuck it you can have it all’ van Wouter Kleinsman je zeker helpen om dit te gaan realiseren. 

Hendrika Willemse-Vreugdenhil | 13 november 2023 | 2-3 minuten leestijd

De titel Fuck it you can have it all was voor mij al een grote trigger om dit boek te gaan lezen. Daarnaast heb ik ook het vorige boek  van Wouter Kleinsman met grote belangstelling gelezen: Zo word je een gamechanger.

In dit nieuwe boek neemt Kleinsman je in vijf hoofdstukken mee om de beste versie van jezelf te worden.

1. Wie wil je zijn
2. Wat, met wie en hoe?
3. Aan de slag!
4. Het grote genieten
5. Have it all!

Ontdekkingsreis en vertaalslag

In het eerste deel ga je op ontdekkingsreis naar wie jij graag wilt zijn als persoon in het leven. Ook ga je aan de slag met je motivatie en ontdek je waarom jij bepaalde dingen wilt bereiken in je leven.

In het tweede deel ga je de vertaalslag maken en bepalen welke doelen jou gaan helpen om de persoon te worden wie jij graag wilt zijn. Vervolgens ga je kritisch kijken naar de personen in jouw leven en of zij jou helpen om dichter bij je doelen te komen. Ook lees je hoe je jouw doelen kunt vertalen naar een concreet actieplan.

Van plan naar genieten

In het derde deel lees je hoe je effectief aan de slag kunt met jouw plan en hoe je ervoor zorgt dat je jouw plan met succes kunt gaan uitvoeren. Daarnaast gaat Kleinsman dieper in op hoe je effectief kunt werken, hoe je om kunt gaan met tegenslag, onbewuste communicatie en het geven en ontvangen van feedback.

Het vierde deel gaat over het grote genieten. Wat betekent gelukkig zijn en hoe kies je daarvoor? Ook lees je over het verschil tussen interne en externe rijkdom.

In het laatste deel lees je hoe je betekenisvol inhoud kunt geven aan jouw leven. Daarna sluit het boek af met het persoonlijke verhaal van Kleinsman. Persoonlijk vond ik dit laatste deel interessant, want het geeft inkijk in de achtergrond van Wouter en welke reis hij heeft afgelegd.

Praktische insteek

Alle hoofdstukken hebben een redelijk praktische insteek en beginnen met een soort van stappenplan. Deze stappen worden vervolgens in het hoofdstuk verder toegelicht. Hoewel Kleinsman het zelf als een praktisch boek beschrijft blijf ik na hoofdstukken best vaak achter met de vraag: ‘maar hoe dan?’ Er wordt prima uitgelegd ‘wat’ je moet doen, maar het ‘hoe’ ontbreekt voor mij in veel van de gevallen. Overigens schrijft hij wel in het boek dat er ook een werkboek beschikbaar is als aanvulling op het boek. Echter voor deze prijs had ik toch gehoopt op iets meer concrete tools en oefeningen.

Verder is Fuck it you can have it all een boek dat makkelijk wegleest en overzichtelijk opgebouwd is. Dat maakt het absoluut prettig om te lezen. De schrijfstijl is direct en to-the-point, wat denk ik kenmerkend is voor de stijl van Kleinsman.

Over Hendrika Willemse-Vreugdenhil

Hendrika Willemse-Vreugdenhil is spreker, high performance coach en voormalig topsporter. Ze werkte ruim 20 jaar in de techsector. Ze heeft haar eigen IT-bedrijf opgebouwd en met succes verkocht en bekleedde daarna directie- en managementfuncties bij verschillen techbedrijven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden