Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview - De geldmachine

Veel ondernemers met een klein tot middelgroot bedrijf hebben geldzorgen. Hoe zorgen ze voor continuïteit in hun bedrijf? Hoe moet het als een grote opdracht plotseling uitblijft en er tijdelijk niets binnenkomt? Financieel ondernemer Pieter Bas Jansen ziet het dagelijks en heeft zich tot doel gesteld deze ondernemers te helpen door ze te leren slimmer met hun geld en hun bedrijfsfinanciën om te gaan. Onder meer in zijn nieuwe boek De geldmachine.

Pieter Bas Jansen | 8 maart 2016 | 2-3 minuten leestijd

Er liggen uitdagingen genoeg voor bedrijfseigenaren. Over hun oudedagsvoorziening en de spaarpot voor moeilijke tijden of onvoorziene omstandigheden denken de meesten liever nog niet na. Als het bedrijf maar goed loopt, want dat is toch je pensioenvoorziening? Dus investeren ze volop om maar te kunnen groeien. Maar is dat werkelijk de beste beslissing?

In De geldmachine begin ik het eerste hoofdstuk dan ook met een voorbeeld uit de praktijk: een ondernemer wiens partner plotseling overlijdt. De enorme emotionele impact van zo'n gebeurtenis maakt bijna onmogelijk om nog een bedrijf te runnen. Met alle financiële consequenties van dien.
In mijn boek leg ik uit dat ondernemers op drie niveaus naar hun geld moeten kijken - ik noem dit de Gouden Driehoek. Het is een driestappenplan dat je financiële rust zal brengen en je financieel onafhankelijk maakt. En is dat niet waar je het als ondernemer allemaal voor doet?

De Gouden Driehoek: in drie stappen naar financiële vrijheid
Stap 1: manage je privégeld. De kern? Geef nooit meer geld uit dan dat er binnenkomt. Hoe simpel het ook klinkt, we zijn zo gewend aan schulden, dat we ons er amper nog van bewust zijn. Financieel adviseurs worden zelfs opgeleid om mensen leningen aan te raden. Niet alleen betaal je rente over die schuld, ook geeft het een vertroebeld beeld over hoe jouw financiële situatie er werkelijk uitziet. Houd je je aan deze regel, dan bouw je geleidelijk aan een spaarpot op. En creëer je rust en overzicht. Daarna neem je de volgende stap.
Stap 2: investeer in je bedrijf. De belangrijkste voordelen: je bedrijf wordt meer waard en je kunt meer loon uit je bedrijf halen (en dus stap 1 verder versnellen). Hoe je dat slim en efficiënt doet, leg ik uitgebreid uit in het boek.
Stap 3: investeer buiten je bedrijf. Zo genereer je ook inkomen buiten je bedrijf en bouw je een solide oudedagsvoorziening op.
Volg je deze stappen in de juiste volgorde, dan staat niets je in de weg om financieel vrij te worden en van je bedrijf een geldmachine te maken.

Drs. Pieter Bas Jansen RB is financieel econoom en oprichter van PARTEQ. Hij hielp al meer dan 130 bedrijven meer inzicht te krijgen in hun financiën en belastingen. Zo stelt hij zijn klanten in staat effectiever in te spelen op de groeimogelijkheden van de onderneming. Zijn missie is om ondernemend Nederland een grote stap verder te helpen. Via zijn bedrijf, zijn goedgelezen blog, seminars, trainingen en zijn boek De geldmachine.

Over Pieter Bas Jansen
Op de Universiteit van Amsterdam begon Pieter Bas Jansen zich te verdiepen in financiën voor bedrijven. Hij was meteen bevlogen met financiën en slaagde met een acht gemiddeld aan de Universiteit. Deze bevlogenheid heeft hij doorgezet in zijn bedrijf PARTEQ; het belastingadvieskantoor dat hij tijdens de eindfase van zijn opleiding heeft opgericht. Vanuit de adviespraktijk zorgt Pieter Bas Jansen dat ondernemers hun cijfers beter begrijpen. En om zijn cliënten nog beter te kunnen adviseren heeft hij de opleiding Belastingadviseur afgerond. Hoewel veel adviseurs deze twee opleidingen een goede basis vinden voor het runnen van hun bedrijf, is dit voor Pieter Bas niet genoeg. Volgens hem leer je bij deze opleidingen niet hoe je geld moet verdienen. Daarom is hij na het afronden van zijn financiële opleidingen zijn zoektocht gestart naar het succesvoller maken van zichzelf en zijn omgeving. Alles dat hij heeft geleerd van financiële trainingen, boeken, rapporten en meer dan 130 jaarverslagen die hij heeft opgesteld, heeft hij samengebracht in zijn nieuwste boek. Zijn doel is om bedrijven winstgevender te maken, zodat ondernemers hun dromen kunnen blijven verwezenlijken. In zijn boek beschrijft hij in zijn driestappenplan hoe ook jij dit kunt bereiken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden