Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Preview - Nooit meer solliciteren

Sommige boeken moet je niet lezen, die moet je tóépassen om te beseffen hoe effectief de tips zijn. Zo ook met Nooit meer solliciteren, het nieuwe boek van loopbaancoach Sylvie van den Meerendonk. Een preview.

Sylvie van den Meerendonk | 20 mei 2016 | 5-6 minuten leestijd

Nooit meer solliciteren is geen boek waarin staat hoe het niet moet of met algemene richtlijnen, maar een concreet, praktisch stappenplan dat je naar de baan leidt die echt bij je past. In deze preview legt de auteur uit waarom solliciteren op de ouderwetse manier je kansen op een baan zelfs kan verkleinen en wat je dan wél moet doen.

In 2004 begon ik als re-integratiecoach. Mijn taak: mensen zonder werk weer aan een baan helpen. Ik hielp ze een prachtig CV te maken, vacatures te zoeken en betere brieven te schrijven. Ik leerde ik ze dat ze hun netwerk moesten aanspreken om binnen te komen bij bedrijven.

Met mijn tips waren mijn klanten succesvoller dan daarvoor, maar nog steeds duurde het soms lang voor ze aan het werk kwamen. Bovendien was het vaak een frustrerend proces. Iedere afwijzing was lastig. En als ze aangenomen werden, was het vaak niet in hun droombaan. Immers, hun CV werd als uitgangspunt genomen.

Passie

Vanaf het begin van mijn loopbaan als coach zag ik dat de passie die iemand voor de baan heeft waar ‘ie naar op zoek is evenredig is met de snelheid waarop hij aan werk kwam. Een enorme succesfactor dus. En dat is niet zo gek, want iemand die iets heel graag wil doet meer om zijn doel te bereiken en is interessanter voor een werkgever dan iemand die solliciteert omdat het moet. Klinkt logisch toch? Het reageren op vacatures is daarmee direct gediskwalificeerd als meest effectieve manier om aan het werk te komen.

Lees geen functie-eisen

Vacaturesites afstruinend stuit je steeds op dat woordje dat alles verpest: functie-eisen. Als je wel eens hebt gezocht naar een nieuwe functie, vooral als je iets wilt doen dat anders is dan je hebt gedaan, dan weet je hoe frustrerend het is. Te veel ervaring of te weinig. De verkeerde opleiding of niet de juiste persoonlijkheid. Een certificaat dat je mist (en zonder hoef je niet te reageren, zet men er fijntjes bij). Het is demotiverend. Je moet van goeden huize komen om niet gefrustreerd te raken.

Er is nog een nadeel, dat misschien nog wel groter is. Omdat de werkgevers erbij zetten wat de eisen zijn die zij stellen aan hun nieuwe medewerker, ga je denken vanuit de werkgever. En op zich kan dat geen kwaad. Maar wat ik vaak zie gebeuren, is dat mensen uit het oog beginnen te verliezen wie ze zelf zijn en wat zij graag willen en in plaats daarvan alleen maar denken vanuit de functie waar ze voor in aanmerking komen.

Jij mag het zeggen!

Dan ben je jezelf aan het ‘slijten’ aan een werkgever. En dat is wat je niet moet doen. Om de baan te vinden die echt bij jou past, moet je jezelf als uitgangspunt nemen. Egoïstisch? Nee hoor. Want als jij staat te popelen om te beginnen in die nieuwe baan, dan is de kans groter dat je van waarde bent voor de werkgever dan wanneer je niet kan wachten tot je weer naar huis kunt.

Trouwens, sowieso is reageren op een vacature die je op internet vindt geen slimme zet. Slechts 13% van de mensen vindt op die manier een baan.

In 3 stappen naar leuk werk

Maar wat moet je dan wel doen? Ik geef je graag de drie stappen waarvan ik heb gezien dat ze werken.

Stap 1 Weten wie je bent en wat voor werk jou van nature makkelijk afgaat.

Wat zijn jouw eigenschappen? Wat zijn je vaardigheden? Wat zijn jouw drijfveren? Wees alert op alles waar je blij van wordt. Wanneer geniet je echt? Wat geeft je energie? En waarom? Als je daar antwoord op hebt dan kun je bedenken welk werk er écht bij je past.

Stap 2 Kijken bij welke werkgever jij met jouw talenten en vaardigheden het meest te bieden hebt.

Maak een lijstje van bedrijven waar dit werk te vinden is, en waar mensen werken die hetzelfde DNA hebben als jij. Mensen waar je je bij thuis voelt en waar je je in herkent. Zoek ze op LinkedIn, in je warme netwerk. Of stuur de mensen die je nog niet kent een uitnodiging om te linken. Met een verhaal erbij over waarom nu juist hem of haar en dat je graag drie vragen wilt stellen over hun werk. Onthoud goed: enthousiasme is aanstekelijk.

Stap 3 Je ideale werkgevers benaderen en overtuigen van jouw kunsten.

Als je een organisatie hebt gevonden, die helemaal bij je past, waar je die klik bij voelt en waarbij je in iedere vezel van je lichaam een ‘ja’ voelt, dan is dat bijna altijd wederzijds. Dan is er meestal weinig voor nodig om er aan de slag te gaan. Er is alleen één nadeel aan deze methode. Het kan zijn dat ze lyrisch over je zijn, maar geen baan hebben. Zorg dat je contact houdt, zodat als er iemand weg gaat of het bedrijf gaat uitbreiden, jij de eerste bent aan wie ze denken.

Werkt dat nou echt, nooit meer solliciteren? De meeste mensen die op deze manier op zoek gaan naar een baan lukt het om binnen 3 maanden aan de slag te komen.

Lastig om deze stappen te zetten? Mijn boek Nooit meer solliciteren helpt je erbij. In het gratis te downloaden werkboek vind je bij iedere stap een opdracht. Als je ze doet, durf ik je te garanderen dat je een baan vindt. En niet zo maar een baan, maar één die echt bij je past.

Sylvie van den Meerendonk is CMI- en NOLOC-registerloopbaancoach en sinds 2004 werkzaam als loopbaan- en outplacementcoach, trainer, en ondernemersadviseur. Sylvie heeft al meer dan duizend mensen aan die leuke nieuwe baan geholpen. Ze is eigenaar van loopbaanadvies- en mobiliteitsbureau ALIGHTcareers en schreef het boek Nooit meer solliciteren, hoe je de baan verovert die echt bij je past.

Over Sylvie van den Meerendonk
Sylvie van den Meerendonk (1976) is eigenaar van ALIGHTcareers. Ze is CMI- en NOLOC-registerloopbaancoach en sinds 2004 werkzaam als loopbaan- en outplacementcoach, trainer, en ondernemersadviseur. Sylvie heeft al meer dan duizend mensen aan die leuke nieuwe baan geholpen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden