Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Reset! - De 9 stappen om in beweging te komen

Als een computer of telefoon het niet goed doet, zet je hem uit en weer opnieuw aan. Zo helpt dit boek organisaties, teams en mensen om de knop om te zetten. Want als je praat over een reset van je organisatie of businessmodel, praat je eigenlijk over een reset van jezelf. Een preview.

Erik Jan Koedijk | 24 april 2017 | 3-4 minuten leestijd

De afgelopen twintig jaar van mijn carrière viel me telkens één aspect op: de manier waarop we met elkaar samenwerken en communiceren is vaak voor verbetering vatbaar. Het is tijd voor een reset, zodat we opnieuw verbinding met elkaar kunnen maken. Ik heb dit boek voor jou geschreven. Om je te inspireren. Om je te activeren. De negen hoofdstukken, met aan het einde van ieder hoofdstuk een interview, zorgen samen voor een gegarandeerde wake-upcall. De interviews zijn gesprekken met uiteenlopende inspirerende personen. Van de wereldwijd meest beroemde hacker tot één van de grootste leiders binnen de politie. Maar ook een Westers Sjamaan komt aan het woord, omdat hij jou kan overtuigen dat innovatie op het persoonlijk vlak concurrentievoordeel biedt.

Managementboeken zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn goed en nuttig, andere zijn interessant en weer andere niet door te komen zo saai. Ik heb gekozen om er niet een standaard managementboek van te maken. Daarom heb ik geen vakjargon gehanteerd en is het boek zonder teveel ‘moeilijke woorden’ op een inspirerende wijze geschreven. Vergelijkbaar met de inspiratie die ik altijd op gang breng tijdens mijn lezingen. Ik lees graag terug in jouw recensie of je vindt dat ik daarin ben geslaagd.

Veerkrachtige mensen in een wendbare organisatie

Blije en tevreden medewerkers zijn van essentieel belang voor jouw organisatie. Veerkrachtige mensen helpen de organisatie immers wendbaar te maken én te houden. Ik zie veel organisaties waarbij de top echt wil veranderen, echter de leemlaag tussen de top en medewerkers hangt vaak stevig in het bekende stramien. Stroperigheid voor de doorontwikkeling binnen de organisatie ligt dan op de loer en de wil om te willen innoveren ontbreekt vaak. Hackers en concurrenten pakken hun kans en je kunt niets anders doen dan achter de feiten aan lopen. Je voelt alsof je leeft in de waan van de dag en focus ontbreekt. Dat lekt energie. Na Reset! gelezen te hebben is de tijd van aanmodderen voorbij! Werkelijk verbinding maken en samen verder komen, daar helpt dit boek jou en jouw organisatie mee. Je zult merken dat je organisatie in staat is te innoveren door bijvoorbeeld samen van zelfreflectie. veranderen en experimenten te leren. En dat is waar het om gaat. Samen van veranderen een feestje maken!

Concrete handvatten en vergeet disruptie

Dit boek geeft jou handvatten hoe deze samenwerking aan te gaan, voor jou persoonlijk, voor jouw medewerkers, jouw partners en jouw klanten. Leidinggevenden maken zich druk over de vraag hoe zij hun businessmodellen kunnen vernieuwen. Iedereen is op zoek naar de echt grote businessklappers, maar hoe deze er precies uitzien is nog onduidelijk. Laat je niet van de wijs brengen door een modewoord als ‘disruptie’ en de standaardvoorbeelden van Airbnb en Uber. Is verandering eigenlijk niet van alle tijd? Ik zie juist kansen voor jezelf, je collega’s, leiders, managers, teams en organisaties! Echter, focus en de inbreng van je medewerkers is essentieel. Zij weten precies waarom jouw klanten jouw producten kopen.

COW-canvas

In dit boek geef ik je negen stappen om nu in beweging te komen. Deze negen stappen komen overeen met negen hoofdstukken, die zijn geclusterd in drie delen: Collaboration, Organisation en Wellbeing. De combinatie van deze invalshoeken vormt het COW-canvas. Net als de onderdelen van het Business Model Canvas je kunnen helpen om je businessmodel te ontwerpen, kun je aan de hand van het COW-canvas in kaart brengen hoe veerkrachtig en behendig jij, je team en je organisatie zijn en welke stappen je kunt maken om door te groeien en succesvol te blijven. Het COW-canvas is gratis te downloaden van www.cowcanvas.com.

Inspiratie

In dit boek hoop ik je te inspireren met concrete voorbeelden en inzichten die ik zelf in de afgelopen jaren heb opgedaan. Voor mij voelt het als een rijkdom aan ervaringen en observaties die ik graag met je deel en je daardoor inspireer en met de tips activeer.

Erik Jan Koedijk is digitaal strateeg, workshopleider en managementadviseur. Ook is hij een veelgevraagd spreker. Hij is de auteur van Reset!

Over Erik Jan Koedijk

Erik Jan Koedijk is digitaal strateeg en boardroomadviseur. Het is zijn passie om mensen, kennis en techniek bij elkaar te brengen. Erik Jan is online sinds 1992 en heeft voor diverse internationale organisaties gewerkt. Sinds 2007 is hij zelfstandig ondernemer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden