Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Passie in bedrijf - De weg ernaartoe

Brend Seinen wil met zijn boek leidinggevenden een natuurlijke manier geven waarmee een organisatie ontstaan waarin persoonlijke groei en ontwikkeling samengaan met uitstekende resultaten. Wat is de weg ernaartoe? Een preview.

Brend Seinen | 13 juni 2017 | 2-3 minuten leestijd

Ruimte. Ruimte is wat mensen in deze tijd nodig hebben in organisaties. Ruimte om zich uit te spreken, zichzelf te laten zien en echt te zeggen wat ze op hun lever hebben. Je zou dit sociale ruimte kunnen noemen. In veel teams is dat hard nodig. Je creëert haar door haar niet op te vullen met informatie, doelen, agenda's et cetera. Gewoon open laten en wachten wat zich meldt. Alles wat mensen niet uitspreken maar wel zouden moeten doen, perkt hen in. Ze dragen dan spreekwoordelijke bagage met zich mee. De energie die zit in het dragen van deze last, kan men dan niet aanwenden voor het werk. Mensen zijn minder scherp, de productiviteit is lager en ze zijn minder creatief. Sociale ruimte zorgt er ook voor dat mensen hun nek uitsteken en onderzoeken wat ze willen en kunnen bijdragen vanuit hun eigenheid en dat ook gaan doen.

Om sociale ruimte te creëren moet je als (bege)leider zelf ruimte ervaren om de onzekerheid en onveiligheid, die het bovenstaande proces met zich meebrengt, toe te laten. Ik spreek dan van innerlijke ruimte. Als je meer innerlijke ruimte verwerft, wordt het makkelijker je emoties en gedachten te laten zijn voor wat ze zijn. Je voelt letterlijk de ruimte om zaken te laten ontstaan zoals die natuurlijk in de groep zouden ontstaan als je het niet zou sturen of inperken. Natuurlijk is er binnen dit proces ook ruimte voor taken, doelen en resultaten. Mensen verbinden zich juist aan deze zaken als zij zelf de ruimte voelen dit op hun eigen manier in onderlinge verbinding te doen.

In het boek Passie in bedrijf beschrijf ik mijn geleerde lessen van de afgelopen 20 jaar op de weg naar het verwerven van innerlijke ruimte. Daarnaast biedt het boek houvast voor het creëren van sociale ruimte in teams en krijg je inzicht in de wisselwerking tussen beiden. In de gelijknamige workshop bied ik je ruimte om het bovenstaande zelf te ervaren. Ook ontstaat de kans meer zicht te krijgen op je eigen inperkingen, die anderen ervan weerhouden hun ruimte te nemen.

Zelf had ik even wat ruimte nodig toen Karin van managementboek.nl mij vroeg deze blog te schrijven. Ik ben een lekker stukje gaan wandelen ;-)

 

Ervaar het boek Passie in Bedrijf in praktijk: koop nu het fysieke boek en krijg tijdelijk een gratis workshop t.w.v. € 75 cadeau! In het boek zit een voucher waarmee je je kunt inschrijven voor de verschillende data waarop de workshop gegeven wordt.

Brend Seinen begeleidt mensen individueel en groepsgewijs om passie in organisaties te krijgen. Hij wil mensen zover krijgen dat ze hun rollen overstijgen, zichzelf laten zien en doen wat ze diep vanbinnen voelen als het goede. Hij is de auteur van Passie in Bedrijf.

Over Brend Seinen
Brend Seinen (1971) studeerde Arbeids- & Organisatiepsychologie aan de Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie begeleidde hij een jaar, in opdracht van adviesbureau BeteoR, bij Philips Lighting Weert een aantal Mini Companies. Na zijn studie deed hij een jaar onderzoek naar de relatie tussen zelfsturende teams en burn-out. Van eind 1998 tot eind 2008 was hij actief als adviseur, trainer en coach bij de Sociotechnische Organisatie adviesgroep (afk. ST-Groep). Destijds hét bureau op gebied van Zelfsturende Teams en bekend van het boek met dezelfde naam van o.a. Pierre van Amelsvoort. In deze periode begeleidde hij veel organisaties in diverse branches bij het ontwerpen, invoeren en begeleiden van Zelfsturende Teams. In 2006 kwam een omslag. Hoe goed de uitgangspunten, randvoorwaarden en condities voor teams ook waren, Brend zag zelden teams ontwikkelen waar synergie ontstond en waar mensen het beste uit zichzelf naar boven haalden. Mede door toedoen van een zware burn-out besloot hij het roer drastisch om te gooien. Hij wilde weten hoe je mensen diep vanbinnen raakt en inspireert maar ook wat hem inspireert en beweegt in zijn leven. Na enkele jaren van trainingen volgen, zei hij eind 2008 zijn baan op. Begin 2009 startte hij Passie in Bedrijf van waaruit hij mensen individueel en groepsgewijs begeleidt. Het bleek een goede naam te zijn voor de periode die daarop volgde. Enerzijds een zoektocht hoe zijn eigen Passie in bedrijf te stellen: Wat is zijn manier? Waar is hij goed in? Hoe kom je in de flow? Zijn nieuwe inzichten probeerde hij direct uit in verschillende organisaties. Daarnaast ging zijn privéleven op zijn kop. Zijn relatie, hij had ook een zoon, ging na acht jaar voorbij. Hij verkocht zijn huis en ging tien dagen wandelen in de Farafra Woestijn in Egypte. Thuisgekomen ging hij nog een jaar wandelen in Nijmegen en omgeving om de diepe indruk die de woestijn op hem had gemaakt te verwerken. Anderzijds startte Brend zijn zoektocht naar hoe je passie in organisaties krijgt. Hoe krijg je mensen zover dat ze hun rollen overstijgen, zichzelf laten zien en doen wat ze diep vanbinnen voelen als het goede? Beide paden bleken nauw verstrengeld te zijn en onder andere met de publicatie van dit boek samen te komen. Passie in Bedrijf | Brend Seinen heeft een website: www.passieinbedrijf.nl

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden