Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

7 Principes van Succesvol Ondernemen

Dit is het moment! Wanneer men alle berichten in de kranten leest is het wel duidelijk; er komen weer goede economische tijden aan. De klanten hebben weer meer vertrouwen en dat betaalt zich uit in meer opdrachten.

Rob van den Borne | 2 maart 2018 | 3-4 minuten leestijd

Wat betekent dit voor uw bedrijf en u als ondernemer?

In mijn boek 7 Principes van Succesvol Ondernemen omschrijf ik mijn eigen ervaringen als ondernemer. Het begint met het creëren van een visie; waar wil je naar toe - als ondernemer en met je bedrijf?

Zonder doel is het moeilijk scoren en juist nu het weer gemakkelijker is om omzet te realiseren zijn er meer mogelijkheden om veranderingen door te voeren. Bepaal hoe een situatie voor u ideaal is, tenslotte bent u de ondernemer, toch?

Diegene die aan het stuur zit bepaalt de koers en hoe we de rit gaan volbrengen. Welke taken horen bij u en welke taken wilt u graag uitbesteden aan 1 van uw medewerkers? Welke capaciteiten zijn hiervoor nodig en aan wie denkt u nu?

Of is dit de tijd om na te denken over een ‘exit-strategie’? Heeft u überhaupt al eens nagedacht hoe uw leven eruit ziet over 5 jaren, in een ideale situatie? Bent u dan nog aan het werk in dit bedrijf, of is alles al verkocht?

Stel dat u nog niet deze plannen heeft dan is het goed om te checken of er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Met andere woorden; welke vaardigheden kunnen worden verbeterd? Dit is de tijd om te investeren, in u zelf en uw medewerkers. Wat kan er beter?

Hoe staat het de planning die u naar de gewenste situatie brengt? Is dit voor iedereen helder en goed gecommuniceerd zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en waarom ze doen wat ze moeten doen?

Kortom zijn het best veel vragen die men zich nauwelijks stelt. Ik maakte ook deze fout want was totaal niet bezig met een plan voor over 5 jaren. Het probleem was dat ik daarom ook niet was voorbereid om kansen te zien.

Ik kreeg de kans om mijn bedrijf te verkopen maar was verrast!

Toen ik een aanbieding kreeg om ons bedrijf te verkopen was ik verrast dat er animo voor was. Het bedrijf draaide een behoorlijke omzet met dito winst maar ik had nog nooit nagedacht om het bedrijf te verkopen.

De houding om dan zo’n transactie tot een succes te maken had ik niet; ik wilde graag het bedrijf houden. Achteraf gezien had ik beter kunnen verkopen, maar ik was niet voorbereid op de aandacht.

Ik hoop dat u dat wel bent; voorbereid en nadenkt over de gewenste situatie in - pak weg - 5 jaren. Ga hierop te werk en start vandaag met het creëren van deze ideale omstandigheden. Informeer en laat u bijstaan door deskundige experts die kennis hebben in hun vakgebied.

Als ondernemer weet je veel van slechts een paar dingen en dat ook nog eens in het vakgebied waarin men werkzaam is.

Het aan- en verkopen van bedrijf is een bijzonder proces waarbij snel een inschattingsfout wordt gemaakt dat veel geld kan kosten. Door deskundige kennis in te kopen weet u wel een goede beslissing te maken en te kunnen genieten van de vruchten van uw werk.

Ik wens u veel wijsheid toe!

Rob van den Borne is ondernemer sinds 1998. Mede door zijn eigen ervaringen van succes en een faillissement helpt hij ondernemers om succesvol te zijn met hun bedrijf en in hun privéleven. Hij is de auteur van 7 Principes van Succesvol Ondernemen.

Over Rob van den Borne
Rob van den Borne is ondernemer sinds 1998. Mede door zijn eigen ervaringen van succes en een faillissement helpt hij ondernemers om succesvol te zijn met hun bedrijf en in hun privéleven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden