Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Boek voor ouders - Ontdek in 9 stappen hoe opvoeden makkelijker kan

Donald en Caroline richten zich in Boek voor ouders op de persoonlijke ontwikkeling van de ouder en gebruiken daarbij succesvolle strategieën uit het bedrijfsleven, die ze op een no-nonsense wijze vertalen naar het ouderschap. Verrassend en bovenal effectief. Een preview.

Donald Kwint | 22 maart 2018 | 3-4 minuten leestijd

Veranderingen worden binnen bedrijven gedetailleerd voorbereid: consultants, projectplannen, budgetrondes, trainingen, van alles komt er aan te pas. Terwijl het krijgen van een kind - mogelijk de grootste verandering in een mensenleven - menig ouder ‘overkomt’.

De meeste ouders zijn drukker met de naam en de kleur van de kinderkamer dan te bedenken hoe ze hun kind de tools meegeven om zich in deze huidige veeleisende maatschappij staande te houden.

Diverse onderzoeken tonen aan hoe hoog de druk is op tieners. Zo ervaart 76% van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar te veel stress, maakt 1 op de 3 jongeren zich zorgen om een burn-out en steeg het gebruik van antidepressiva onder jongeren in 8 jaar met 40%. Social media wordt als een van de boosdoeners genoemd, maar ook ouders spelen een belangrijke rol. Zij willen het beste voor hun kind: wordt hun kind niet geselecteerd voor de selectie dan gaan zij in discussie met de trainer. Ook de basisscholen voelen de druk: 44% voelt zich onder druk gezet door ouders die willen dat hun kind naar een hogere vervolgopleiding gaat. Want voor hun kind alleen het beste. Maar is dat ‘beste’ ook daadwerkelijk het beste voor het kind? Of kunnen ouders hun energie beter in andere zaken steken? Kunnen zij zich beter richten op persoonlijke groei om daarmee het ideale voorbeeld te zijn voor hun kind?

Dit boek helpt ouders in 9 stappen hun bewustzijn te vergroten, EQ te verhogen en persoonlijk te groeien. Als ouders zichzelf op deze vlakken ontwikkelen, wordt opvoeden niet alleen een stuk makkelijker, maar ook een stuk duurzamer. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Als je je kind al op jonge leeftijd leert in oplossingen te denken, op respectvolle wijze grenzen aan te geven en bovenal wie hij/zij is, heeft een kind daar de rest van zijn leven profijt van.

Als lezer krijg je een spiegel voorgehouden, word je aan het denken gezet en krijg je gelukkig ook veel concrete tips die de sfeer in huis verbeteren. Je krijgt antwoord op vragen, zoals:

- Hoe krijg ik een luisterend kind, zonder mijn geduld te verliezen?

- Hoe kom ik met mijn gezin in een flow en kan ik meer van hen genieten?

- Accepteer ik mijn kind zoals hij/zij is? En is het erg als ik dat niet doe?

- Hoe krijg ik meer tijd voor mezelf, zonder dingen op te zeggen die ik belangrijk vind?

- Hoe kan ik het ideale voorbeeld zijn voor mijn kind?

Om je de antwoorden op deze vragen te geven, maken Donald en Caroline o.a. gebruik van de Golden Circle van Simon Sinek (de ‘why’ staat voor je innerlijke kompas, de ‘how’ voor je opvoedmethode en de ‘what’ voor je dagelijks leven), het 80/20 principe en DISC-communicatiestijlen. De door William Marston ontwikkelde stijlen, worden binnen veel bedrijven toegepast om teams beter samen te laten werken. In gezinssituaties zijn ze echter ook verrassend effectief. Menig ouder begrijpt hierdoor eindelijk zijn/haar eigen kind. Door de gebruiksaanwijzing van het kind te begrijpen, kan veel ruzie en frustratie worden voorkomen en verbetert de sfeer gelijk in huis. Donald en Caroline gebruiken op een verrassende wijze dieren in plaats van letters of kleuren, waardoor het ook voor kinderen heel begrijpelijk is en bijdraagt aan hun zelfvertrouwen en communicatievaardigheden.

Donald en Caroline zijn de oprichters van Succesvol Opvoeden. Hun doel is om 500.000 ouders te inspireren tot een leuker, makkelijker en duurzamer gezinsleven. Als beleidsadviseur werkt Donald al meer dan 15 jaar in het sociaal domein. Caroline heeft een achtergrond in de persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn de auteurs van Boek voor ouders.

Over Donald Kwint

Donald en Caroline hebben twee kinderen (van 7 en 10) en zijn de oprichters van de website www.succesvolopvoeden.nl. Ze ontdekten dat hun jarenlange passie voor persoonlijke ontwikkeling de sleutel was tot hun fantastische gezin. Dat gunnen ze iedereen. Het is hun missie om 500.000 ouders te inspireren tot een leuker, makkelijker en duurzamer gezinsleven.

Over Caroline Kwint-Schenk

Caroline Schenk - Kwint is naast moeder trainer, coach, host van de Hoe-doen-zij-dat-dan?- podcast, (freelance) communicatieadviseur en auteur. Ze is oprichter en het gezicht van Succesvol Balanceren, waarin zij trainingen en coachingstrajecten aanbiedt aan werkende ouders die meer balans willen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden