Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Brand the Change

De wereld loopt over van de uitdagingen op sociaal, economisch en milieu gebied. Gelukkig is er een opkomende beweging van ondernemers die hier een antwoord op willen bieden.

Anne Miltenburg | 1 mei 2018 | 2-3 minuten leestijd

Dat doen ze door middel van sociaal ondernemerschap en ‘business with purpose’. Maar hoe verkoop je je idee voor verandering het beste?

Met twaalf jaar ervaring in het bouwen van merken richtte ik in 2014 een bedrijf op dat als missie heeft om 'change makers' te leren denken als merkstrategen en hen te helpen betere merken te bouwen door middel van toegankelijke tools en hoogwaardige trainingen. Inmiddels zijn we actief in 15 landen en hebben we met meer dan duizend sociaal ondernemers, activisten, wetenschappers en gepassioneerde corporates, van New York tot Nairobi, gewerkt.

Allen geven aan dat branding cruciaal is voor hun succes, maar dat hun eigen kennis te kort schiet. Ook observeren wij kostbare fouten in het process, die met een klein beetje kennis kunnen worden vermeden. Echter bleek dat er geen goede complete bronnen waren die ondernemers helpt dieper na te denken over wat hun merk kan betekenen, zowel als hoe ze daar in de dagelijkse praktijk vorm aan kunnen geven.

Bestaande boeken over branding door de gebruikelijke guru's waren te abstract, en de voorbeelden die zij gaven van Coca-Cola en Apple weinig bruikbaar, immers deze bedrijven bestaan al decennia en hebben budgetten van 100 miljoen+ voor hun branding- en marketingactiviteiten. Niet bepaald bruikbaar voor de snelle startups en 'lean' sociaal ondernemers.

Daarom hebben we in 2015 een Kickstarter campagne gerund waarmee we de fondsen ophaalden om een uitgebreide gids te maken, die we sindsdien onafhankelijk publiceerden en ieder jaar is aanpassen en uitbreiden. Sinds 2018 geeft BIS de gids wereldwijd uit.

Het resultaat is Brand the Change, een volledige brandinggids die mensen helpt te denken als een merkstrateeg, het brandingproces te overzien, en hun eigen merkstrategie te ontwikkelen. Het boek pakt de hele anatomie van een merk uit en het proces waarin een merk wordt gebouwd, bevat 23 tools en oefeningen om toe te passen op je eigen initiatief, en 12 case studies van change making merken over de hele wereld, waarin de oprichters hun lessen in merken bouwen delen. Gastauteurs delen daarnaast hun expertise in trademarking, storytelling, digitale marketing, merkarchitectuur en meer.

Het boek bevat voorbeelden van relevante merken over de hele wereld, van startende sociale sterren tot schalende bewuste bedrijven, corporates die op zoek zijn naar een betekenisvolle rol in de maatschappij, en goede doelen.

Anne Miltenburg is The Brandling; een rondreizende brand developer op een missie om changemakers te helpen zichtbaarder te worden door branding. Ze is de auteur van Brand the Change.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden