Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Stil, ze gaat wat zeggen -  Iedereen overtuigen met natuurlijk gezag

Heb jij weleens met vlekken in je nek het woord proberen te krijgen? Heb je meegemaakt dat je met een collega een presentatie zou geven, dat je geen ruimte kreeg en je als een grijze muis aan de zijlijn zat? Ben niet jezelf op je werk? Dit zijn allemaal situaties waar je met meer natuurlijk gezag beter tot je recht zou komen.

Marinda Hall | 4 juni 2024 | 2-3 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

We hoeven niet allemaal haantje de voorste te worden of leiding te geven maar wanneer onze bijdrage van belang is, moeten we ruimte nemen en zorgen dat we worden gezien en gehoord. Als adviseur, expert of ondersteuner heb je net zo goed natuurlijk gezag nodig als de CEO of Directeur-Generaal.

Natuurlijk gezag is niet zo natuurlijk

Je zou denken dat natuurlijk gezag iets is waar je mee wordt geboren. Je hebt het, of je hebt het niet. Dat is niet zo. De wijze waarop je iets zegt, de toon en timing ervan, maakt een wereld van verschil. Soms is beknoptheid belangrijk en moet je zorgen dat je met minder woorden je punt maakt. De manier waarop je beweegt bepaalt hoe je zonder woorden impact maakt. Er zijn slimme manieren om met haantjes om je heen om te gaan, zonder zelf in het gevecht verzeild te raken. Je kunt een collega afkappen, zonder dat je ruzie krijgt. Er zijn vele manieren om aan natuurlijk gezag te werken.

Zelfkennis voor meer natuurlijk gezag

Natuurlijk gezag wordt ook sterk bepaald door zelfkennis. Ben je bewust van je oude blauwe plekken waar mensen per ongeluk tegenaan komen en je anders reageert dan de ander zou mogen verwachten? Weet je waarom je bepaalde overtuigingen hebt? Het helpt om jezelf goed te kennen, zodat je sneller en efficiënter jezelf kunt bijsturen wanneer je in een verhitte situatie komt. Wanneer je betrouwbaar bent in je gedrag, krijgen mensen vertrouwen in jou en wat je te bieden hebt.

Hoe dan?

In mijn boek Stil, ze gaat wat zeggen lees je hoe je beter wordt gezien en gehoord. Je vindt geen abstracte communicatietheorieën of modellen. Met inzichten uit de wetenschap, gecombineerd met mijn jarenlange ervaringen op nationale en internationale podia als dagvoorzitter en moderator, geef ik gedachtenoefeningen en praktische en haalbare tips.

Outsiders insiders laten zijn

Mijn wens is dat iedereen de tools heeft om zich overal thuis te doen voelen. Dat iedereen op waarde wordt geschat, hoe afwijkend van de norm je dan ook bent. Stil, ze gaat wat zeggen heb ik met vrouwen in mijn achterhoofd geschreven, maar eigenlijk is het voor alle outsiders die insider willen zijn.

Krijg je het boek cadeau? Zie het als een mooi compliment dat iemand je hoog heeft zitten en de gever je nog meer in de spotlight wil zien, op een manier die bij jou past.

Over Marinda Hall

Marinda Hall studeerde communicatiewetenschappen en ontwikkelde zich tot een van Nederlands bekendste moderators en dagvoorzitters. Het is haar missie om vrouwen meer zelfvertrouwen te geven en te laten kennismaken met de kunst van charismatisch gezag.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden