Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het kleine innovatieboek - 'Waardering voor de voorbeelden'

Gewoon doen. Dat is het geheim van innoveren, volgens veel van de experts die de auteur Kim Spinder interviewde voor Het kleine innovatieboek. Gewoon proberen wat voor jouw organisatie werkt en wat niet, en zeker niet een blauwdruk van een andere organisatie volgen.

Elly Stroo Cloeck | 18 augustus 2020

Het boek staat vol met tips èn mooie quotes van een aantal bedrijven (o.a. KPN, Swinkels Brewery, RadboudUmc, Philadelphia, Deloitte), die goed illustreren waaróm er geïnnoveerd moet worden (RadboudUmc: ‘over een paar jaar hebben we twee keer zoveel patiënten met veel minder mensen. Dus moeten we wel slimme dingen gaan doen’) en hoe.

Het is een aardig boek dat inzet op inspiratie en kompas, en niet op implementatie en roadmap. Hoewel ik de inzichten zelf herkende uit andere managementliteratuur, heb ik veel waardering voor de praktische voorbeelden erbij. Die van de kindertandenborstel is subliem. Kijk eens naar hoe kinderen hun tanden poetsen, en je begrijpt dat gewoon een klein formaat tandenborstel hen niet helpt. Verplaats je in je doelgroep en je krijgt de beste ideeën.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden