Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Coachingskalender - Scheur je los in 2021 - 'Heel geschikt als cadeau'

Denk alvast vooruit. Een heel nieuw jaar ligt op je te wachten. Met 365 nieuwe dagen om lief te hebben, te genieten, te werken, te floreren, om grootse dingen te doen. Hoop te koesteren, dankbaar te zijn, te leren. En weet: de mooiste kastelen zijn gebouwd op ruïnes en afvalbergen.

Franca Gribnau | 24 augustus 2020 | 2-3 minuten leestijd

Zo beeldend als Nieuwjaarsdag begint, zo is de coaching: opbouwend, divers, fragmenten van ... en met erkenning van de veelzijdigheid, ups en downs van werk en leven. En weet: de mooiste kastelen ...

Een reiziger zonder observaties is een vogel zonder vleugels
Zomertip: houd een dankboek bij. Zie je de connectie of niet? Wie de kalender kent van voorgaande edities, herkent de opbouw. Per dag op de voorpagina een citaat, quote of spreuk, waarbij je automatisch je eigen voorstelling maakt. Dat is al even ‘loskomen', je creativiteit een moment de vrije loop laten. Vervolgens lees je aan de oneliner op de achterzijde de gekozen invalshoek af. Soms zoals verwacht, soms niet, soms herkenbaar, soms humor, soms verrassend, soms tegendraads: ik dacht toch echt .... Als je je dan wilt los scheuren, dan nu een uitdaging om elk scheur-je-los blaadje open minded en fris te bekijken. Elke dag is wel in een paar minuutjes te behappen.

Succes is een evenwicht tussen risico en vertrouwen
Als verandering de norm is, maak je het jezelf onnodig moeilijk door vast te houden aan bestaande ideeën. ‘Scheur je los': wat is het geheim? Deze scheurkalender is sowieso wel een kans om even uit je sleur, vaste patroon of denkritme te komen. Elke dag een beetje, met microdoses inspiratie, ontwikkeling of (zelf)reflectie. In de vorm van vragen, kleine creatieve opdrachten of overdenkingen. Ook al een uitdaging welke thema's het ‘scheur je los' gevoel het meeste in jezelf oproepen. Welke stijl of kijk spreken jou aan en wat maak je daaruit op. Wellicht ideeën over te ontwikkelen kennis, ideeën voor een project, betere samenwerking, een nieuwe oplossing, stappen in persoonlijke effectiviteit of andere interactie met het team, collega's of familie. Zo gebruikt, zijn het teasers.

Goed gekozen is dat de kalender je weekritme volgt. Doordeweeks focus op werk, in het weekend ontspanning, inspiratie en levensvisie. Eenvoudig deelbaar met anderen. Ook de flow van het kalenderjaar herken je. Van ideeën en plannen aan het begin tot en met afsluiting aan het jaareinde.  

Welke van jouw talenten brengt je steeds in de problemen?
‘Waarom ik? Hoe kom je achter dat ene bijzondere, eigenaardige woord, dat jouw talent het beste weergeeft?' Zomaar zo'n dag in maart 2021. Uitdagen is dat woord misschien wel: Wie de bal kaatst, moet goed kunnen bukken. Bij wie ligt jouw thuis? Als je zelfsturend bent, is een leider toch overbodig? Als jij vertelt wat je wel kunt, vertel je impliciet wat je niet kunt. Overschreeuwen getuigt niet van competentie. Als ik geraakt word, is het omdat ik ik ben. Een topprestatie is altijd een teamprestatie. Een kleine impressie van de dagelijkse uitdagingen.

Vergeet alle redenen waarom het niet kan, onthoud die ene waarom het wel kan

De populaire Coachingskalender - Scheur je los in 2021 is heel geschikt om cadeau te krijgen of te geven.  

Franca Gribnau heeft een achtergrond in marketing, communicatie en (project)organisatie. Ervaring in onder meer onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven.

Over Franca Gribnau

Franca Gribnau, heeft een achtergrond in marketing, communicatie en (project)organisatie. Ze heeft ervaring in onder meer onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden