Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Meesterframer - 'Een superleuk boek'

Meesterframer van Sarah Gagestein en Jolijn Mes is een heel boeiend boek over taalgebruik en hoe je daarmee een onderwerp zo kunt ‘framen' dat je overtuigend(er) overkomt.

Elly Stroo Cloeck | 19 oktober 2020

Het maakt natuurlijk heel wat uit of je praat over ‘gewasbeschermings-middel' of ‘landbouwgif'. Als je niet ‘pro life' bent (tegen abortus) dan noem je jezelf natuurlijk niet ‘anti life', maar ‘pro choice', en heb je het niet over baby's maar over zwangere vrouwen. In het debat over duurzaamheid komen ook flink wat frames terug, en het is verrassend en verhelderend om daar de analyse van te lezen. Het herkennen van de frames is noodzakelijk om je eigen verhaal te kunnen ontwerpen.

Meesterframer
is een superleuk boek met voorbeelden vanuit allerlei perspectieven. Ook staan er oefeningen in (met de juiste antwoorden aan het eind van het boek) zodat je je framing-herkenningsvaardigheden kunt oefenen. Nuttig voor managers die een reorganisatie moeten ‘verkopen', voor communicatie-professionals die persberichten maken, en verder iedereen die zijn/haar partner van iets wil overtuigen. Let op: het woordje ‘niet', blijft in de hersenen niet (pun intended) hangen. Een rotklusje kun je dus beter een ‘niet zo fijn klusje' noemen.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden