Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Werk heeft het gebouw verlaten - 'Biedt reflectie die we nodig hebben'

Het afgelopen jaar hebben we allemaal op een nieuwe manier moeten leren werken. We hebben ontdekt dat thuiswerken meer is dan hetzelfde werk doen, maar dan vanaf je zolder. Hoe blijf je gemotiveerd? En wat zegt het over je werk?

Rick Lindeman | 12 februari 2021 | 1-2 minuten leestijd

In Werk heeft het gebouw verlaten heeft cultureel antropoloog Jitske Kramer geprobeerd een gids te schrijven over hoe we met deze situatie om kunnen gaan. Lezers van Kramers eerdere boeken als 'Corporate Tribes' zullen veel bekende thema's langs zien komen, zoals de 'liminale fase' en de archetype rollen.

Het krachtige van het boek is dat het je in staat stelt om - juist door deze situatie - opnieuw naar je werk te kijken, omdat je er een beetje uit bent. Eigenlijk word je zelf even de Antropoloog die naar een stam kijkt.

Het boek mixt antropologische beschouwingen goed af met praktische tips en ervaringen uit het veld. Mooi is ook dat het je het gevoel krijgt dat het niet erg is dat je verward bent. Dat zijn we immers allemaal. Dus het is prima als je ook de interne stilte opzoekt.

Kramer schreef het boek als een 'challenge' voor zichzelf in oktober. Toen was ze een aantal activiteiten juist weer aan het opstarten. Inmiddels lijkt dat alweer een eeuwigheid geleden. In het laatste hoofdstuk vertelt cabaretier Peter Heerschop over dat de tweede lockdown hem nog zwaarder gaat raken. Inmiddels weten we dan ook dat we een reflectie zoals Werk heeft het gebouw verlaten die biedt meer dan ooit nodig hebben.

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden