Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER Moois - Zin in het leven

Een paar jaar geleden las ik van Catelijne Elzes en Deborah Freriks Van dit boek ga je beter slapen: een vermakelijk en onderhoudend boek, waar ik ook nog eens echt iets aan gehad heb.

Marjan Maandag | 29 oktober 2021 | 1-2 minuten leestijd

De aanpak van de auteurs sprak me aan, en Catelijne Elzes hanteert die weer in haar nieuwste boek, dit keer over zingeving. Over zin in het leven èn de zin van het leven.

Opnieuw zonder af te glijden in zweverig gedoe of het geven van ontmoedigende adviezen stelde ze een bundel samen met zinnige weetjes, interviews met deskundigen, rake uitspraken, oefeningen en ervaringsverhalen, het geheel vrolijk geïllustreerd door Froukje den Nijs.

Al lezend ontdek je de inzichten over zingeving van een huisarts, een filosoof, een psycholoog en een coach, die het onderwerp ieder op hun eigen manier benaderen. Een mooie uitspraak vond ik die van filosoof Frank Martela: ‘Als je de vraag naar DE zin van HET leven centraal stelt, kun je blijven hangen in abstract denken, gepeins en gepieker.’ Vervang die vraag, zegt hij, door een kleinere, concrete insteek: hoe kan ik zelf een zinvol leven leiden, meer betekenis geven aan mijn dagen?

Nergens wordt het zwaar of ongrijpbaar, telkens steek je weer iets op voor eigen gebruik. Nogmaals Frank Martela: ‘Hoeveel zin jij in je leven ervaart, wordt niet bepaald door een of ander mystiek punt in de verre toekomst. Het wordt van dag tot dag bepaald, je hele leven door.’

Een letterlijk zinvol boek!

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden