Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Goed Werk - 'Heel geschikt voor nieuwe professionals'

Cynthia Schulz houdt van lijstjes, net als ik, en ik heb de afgelopen twee jaar haar academische planners gebruikt om net te doen alsof ik de boel onder controle heb. Het kan dan ook niet anders of ik was nieuwsgierig naar Goed Werk van Cynthia Schultz. 

Helmar Niemeijer | 2 november 2021 | 1-2 minuten leestijd

Voor wie Schultz niet kent: Cynthia is ondanks haar leeftijd (30 jaar) door de wol geverfd als het gaat om het nieuwe ondernemen. Al jong verwierf ze grote populariteit door te bloggen als Miss Lipgloss. Sinds 2017 ligt haar focus op haar bedrijf Structuurjunkie. Hiermee helpt ze anderen aan meer structuur, focus en productiviteit, door training, planners en nu dus ook een boek.

Uberplanner

Een boek met daarin al Schultz’ tips, trucs, kennis en ervaring over plannen. Met ‘handvatten om gestructureerder en productiever te werken, met meer focus en vooral: met meer rust en plezier’. Überplanner als ik zelf ben, vroeg ik me van te voren of er iets nieuws voor mij in Goed werk zou staan. Daarin werd ik positief verrast. Want ja, er staan veel algemene wetenswaardigheden rondom het handig plannen in het boek. Maar daarnaast worden in het boek ook mooie vragen aan de lezer gesteld. Bijvoorbeeld over wát je afleidt tijdens geconcentreerd werken. Of over wat er gebeurt als je je to do lijst als een kansenlijst gaat zien.

Daarnaast biedt het boek fijne verwijzingen naar andere bronnen. Marie Kondo, Profit First, Cal Newport, Eat that frog, Miracle Morning: allemaal komen ze voorbij.

Pasgeboren planners en professionals

Al met al is Goed Werk een prima leesbaar en toegankelijk geschreven boek. Over alles wat je nodigt hebt om efficiënt en effectief te kunnen werken. Dus ook over het afleren van minder toffe gewoonten, thuiswerken, pauzes en digitale meeting enquete. Met gratis aanvullende online training om nog een stapje dieper te gaan op het thema ‘work life balance’.

In mijn ogen is het boek vooral geschikt voor ‘pasgeboren’ planners en professionals, maar ook prima te lezen als je door schade en schande zelf al best lekker je zaken kunt organiseren. Soms een tikje hoogdravend door de gebiedende wijs en het veelvuldig gebruik van de meervoudsvorm, maar dat mag de plan- en leespret niet drukken.

Over Helmar Niemeijer

Helmar Niemeijer werkt als (interim) secretaris van bestuurders en toezichthouders, mediator en trainer op het gebied van communicatie- en conflictmanagement.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden