Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

12 Disciplines of Leadership Excellence

Brian Tracy en Peter Chee leggen het na jaren zakelijk succes nog eens duidelijk uit in '12 disciplines of leadership excellence'. Wat maakt een bedrijf zeer succesvol en vooral, wat moet gebeuren om binnen de eigen organisatie deze winnende disciplines door te voeren? Net als vele andere boeken van Amerikaanse 'succes-auteurs' bevat dit boek weer enorm veel open deuren. De manier waarop het boek is samengesteld is echter een verademing.

Maarten Fijnaut | 31 juli 2013 | 2-3 minuten leestijd

In 12 hoofdstukken wordt de lezer van '12 Disciplines of Leadership Excellence' door de wereld van succesvolle leiders geleid. Ieder hoofdstuk is opgedeeld in korte en zeer krachtige alinea's die met vele voorbeelden zijn doorspekt. De concrete tips en stappenplannen maken het gemakkelijk om snel disciplines aan te scherpen op ieder gewenst gebied. Prima literatuur voor ondernemers die klaar zijn om hun organisatie verder te laten excelleren.

Brian Tracy is een bekende trainer/ coach op de internationale markt. Hij schreef talloze boeken en boekt veel succes met zijn seminars en trainingen. Hij beschikt over vele jaren ervaring op het gebied van succesvol ondernemen. De eenvoud van zijn strategieën en de tips om bepaalde technieken snel meester te worden, maken het bereiken van succes soms kinderlijk eenvoudig. P

eter Chee is een motivatiecoach en eigenaar van een trainingsinstituut, hij is coauteur van een aantal andere titels en heeft aanzien omdat hij de top van het internationale bedrijfsleven coacht. Samen versterken ze elkaar, en daardoor is het boek motiverend en ook inhoudelijk erg sterk.

Het boek is ontstaan vanuit het principe dat 'succesvolle leiders niet geboren worden, maar gemaakt'. Door het modelleren van 'excellente leiders' kan iedereen succesvol worden. Het belangrijkste hierbij is dat de juiste eigenschappen, technieken en het gedrag van de succesvolle leiders wordt overgenomen. De vele inspirerende bekende en minder bekende quotes helpen hierbij om de denken in de richting van perfectie.

De ervaringen en voorbeelden uit de praktijk bij kleine en grote organisaties bieden voor ieder niveau adviezen om dit succes efficiënt te bereiken. Dat maakt dit boek leerzaam voor zowel leiders van grotere organisaties als kleinere ondernemers die hun bedrijf willen laten excelleren.

De twaalf disciplines worden een-voor-een uitvoerig besproken. In deze Engelstalige versie beginnen ze 'geheel toevallig' allemaal een 'C'. In ieder hoofdstuk vindt de lezer alinea's van maximaal 1 pagina, voorzien van een kop. Eenvoudig om zo snel koppen te snellen en de diepte in te gaan bij interessante onderwerpen. De vragen die de auteurs verweven zorgen voor een stukje reflectie, hoewel dit af en toe wat belerend over kan komen. Zeker omdat adviezen missen over hoe de lezer zelf een goed antwoord op kan geven. Dit valt op omdat de auteurs over het algemeen juist veel tips geven.

Deze pragmatische aanpak is ook terug te vinden in de actielijstjes aan het einde van ieder hoofdstuk, een handig hulpmiddel om daar waar nodig direct verbetering door te voeren. Managementboek.nl biedt bijna 1000 titels over leiderschap. Wat maakt deze anders dan de anderen? Dit boek is praktisch ingestoken, bevat talloze voorbeelden en biedt de lezer concrete handvatten om direct aan de slag te gaan. Succes lijkt onvermijdelijk voor degene die de acties structureel doorvoert (tevens een van de lessen uit het hoofdstuk 'character').

Voor zowel directie en managers als eigenaren van bedrijven een makkelijk leesbaar boek met motiverende voorbeelden die nieuwe kansen bieden om uw bedrijf te versterken, ondanks het huidige economische klimaat. En ondanks de Amerikaanse insteek is het ook voor het Nederlandse bedrijfsleven leerzaam om te lezen.

Over Maarten Fijnaut
Maarten Fijnaut is fulltime levensgenieter, sprekerscoach en trainer/coach bij Leeuwendaal. Daarnaast organiseert hij activiteiten zoals Chateausessies, SpiritWalk en TEDxHaarlem. Kijk voor meer informatie op zijn Linkedin profiel (http://www.linkedin.com/in/maartenfijnaut).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden