Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Time, Talent, Energy

De auteurs, beide Partner bij Bain & Company in San Francisco, bieden in hun boek zeer bruikbare oplossingen om de productiviteit van een bedrijf te verhogen. Zij benadrukken het efficiënt gebruik van: ‘Tijd, Talent en Energie’.

Han van der Pool | 11 juli 2018 | 1-2 minuten leestijd

In de huidige VUGA-tijd beweegt het bedrijfsleven zich in een hoog tempo. Bij veel organisaties gaan de werkzaamheden echter nog te langzaam. Vaak heeft men last van besluiteloosheid in de top en zijn er veel bureaucratische vertragingen. De productiviteit kan drastisch worden verbeterd door meer nadruk te leggen op ‘Timemanagement’, het efficiënt implementeren van besluiten en door de complexiteit in de organisatie te verminderen. Tijd als belangrijke bron die vaak slecht wordt beheerd. Professionals vullen hun dagen met onproductieve telefoontjes, e-mails, vergaderingen en conferenties en houden te weinig tijd over voor activiteiten met echte toegevoegde waarde.

Talent is een tweede bron die beter kan worden beheerd in een bedrijf. Met het aantrekken en behouden van uitzonderlijk getalenteerde mensen kan de productiviteit van een organisatie worden verhoogd. Medewerkers met unieke kwaliteiten zijn cruciaal voor het succes van een organisatie. Een afdeling zoals Management Development speelt een belangrijke rol bij het identificeren en ontwikkelen van deze medewerkers die een bovengemiddelde bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

Energie is een derde maar zeer lastig grijpbare energiebron die een bedrijf in staat stelt succesvol te zijn. Leiders en managers kunnen de organisatiecultuur verbeteren door zinvolle doelen te stellen, door winnende waarden te tonen, zoals integriteit, verantwoordingsbesef, wendbaarheid en door overtuigingen te versterken die uniek zijn in de bedrijfstak. Deze factoren kunnen worden versterkt in de organisatorische omgeving, met inbegrip van bedrijfsmodellen, talentsystemen, beloningen, en leiderschapsinspanningen. Winnende culturen zijn een kenmerk van bijna elk succesvol bedrijf. Geïnspireerde werknemers worden verschilmakers die hun collega's aanmoedigen om nieuwe prestatieniveaus te bereiken. Ze zijn betrokken bij de inhoud van hun werk en geëngageerd vanwege hun connecties met anderen, en ze geloven diep in de doelen van hun organisatie.

Het boek leest prettig en bevat veel nuttige tips. De hoofdstukken bevatten interessante voorbeelden, onderzoek en inzicht hoe de productiviteit van een organisatie kan worden gemaximaliseerd. Ik kan het boek iedere leider van een organisatie aanraden.

Over Han van der Pool

Han van der Pool is een zeer ervaren talent ontwikkeling professional. Zijn expertise is te herleiden tot kennis uit de vakgebieden arbeids- en organisatiepsychologie, organisatiekunde en projectmanagement, aangevuld met ruim vijfendertig jaar ervaring als talentmanager, trainer/coach en adviseur in het bedrijfsleven. Zijn missie is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van organisaties door het mobiliseren van het menselijk potentieel.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden