Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Professioneel aan het werk

Iemand die je tijdens je opleiding al vertelt wat er van je verwacht mag worden in een betaalde baan. Dat is geen overbodige luxe. ‘Professioneel aan het werk’ is geschreven voor studenten die op het punt staan hun loopbaan te starten. Het boek geeft een breed scala aan competenties die nodig zijn om goed te kunnen samenwerken en te voldoen aan de verwachtingen van je baas, collega’s en klanten.

Annett Keizer | 26 oktober 2015

Van zelfanalyse, persoonlijke effectiviteit en samenwerken tot diversiteit en ethiek in bedrijf. De in totaal negen hoofdstukken hebben elk hun eigen thema wat betreft professionaliteit. De keuze wat betreft de thema’s lijkt wat willekeurig, zoals een zeer gedetailleerd hoofdstuk over logisch redeneren en argumenteren. Het boek is dan ook zeker niet compleet als het gaat om professionaliteit. Daarvoor is het onderwerp wellicht ook te breed en is er nog veel meer te zeggen over wat er van een professional op HBO-niveau wordt verwacht. Als studieboek geeft het studenten in elk geval een breed scala aan vaardigheden en genoeg stof om na te denken over zijn positie op de arbeidsmarkt. Elk hoofdstuk bevat heldere voorbeelden om situaties toe te lichten en uit te leggen. Op elke pagina staan oefeningen om met studiegenoten mee aan de slag te gaan, met of zonder begeleiding van een docent. Achterin het boek staan korte, praktische checklists waarmee de studenten zelf competenties als actief luisteren, feedback geven en ontvangen en notuleren kunnen scoren. Als bonus zijn er nog extra bijlagen, checklists en testen te downloaden. Een echt doe-boek dus. Zou zonder de informatie en oefeningen in dit boek de starter op de arbeidsmarkt ook zijn weg vinden? Het antwoord is ongetwijfeld ja, maar dankzij dit boek heeft hij of zij in elk geval al een keer geroken aan de soft skills die (samen)werken succesvol maken.

Over Annett Keizer

Annett Keizer is communicatiecoach en –trainer. Ze helpt professionals en teams in organisaties hun communicatieve vaardigheden te versterken. Haar drijfveer is om meer begrip voor elkaar te creëren op de werkvloer, waardoor mensen effectiever en prettiger samenwerken en maximaal resultaat behalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Roel Grit, Roelie Guit, Nico van der Sijde
Professioneel aan het werk

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden