Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Professioneel aan het werk

In studie en praktijk

Paperback Nederlands 2015 9789001853303
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit boek helpt hbo-studenten bij het werken aan een professionele, sociale en communicatieve beroepshouding. Er is aandacht voor het complete scala aan professionele vaardigheden waarover een jonge professional in de huidige tijd moet beschikken.

Waarom kiezen voor 'Professioneel aan het werk'?
-geschikt voor alle hbo-opleidingen;
-professioneel vakmanschap staat centraal;
-focus op het oefenen van vaardigheden.

Van een afgestudeerde hbo'er wordt een professionele beroepshouding verwacht. Hij of zij krijgt ongeacht werkplek of functie te maken met vragen als: hoe stel en bereik ik mijn doelen? Hoe gedraag ik me professioneel en ethisch? Hoe kom ik over bij anderen? Hoe communiceer ik? Hoe ga ik om met collega’s? Hoe bouw ik een professioneel netwerk op? En: hoe kan ik mijn omgeving beïnvloeden? 'Professioneel aan het werk' helpt studenten bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen. Ook biedt dit boek hen volop mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de beroepspraktijk.

'Professioneel aan het werk' is een bewerking van het boek 'Sociaal competent'. Deze nieuwe editie is completer en iets anders geordend dan zijn voorganger. Er is extra aandacht voor omgaan met diversiteit en er is een hoofdstuk over persoonlijk leiderschap toegevoegd.

Op www.professioneelaanhetwerk.noordhoff.nl zijn extra bijlagen, checklists, links en een handleiding voor docenten te vinden.

Specificaties

ISBN13:9789001853303
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:19-3-2015
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

Professioneel aan het werk
Annett Keizer | 26 oktober 2015
Iemand die je tijdens je opleiding al vertelt wat er van je verwacht mag worden in een betaalde baan. Dat is geen overbodige luxe. ‘Professioneel aan het werk’ is geschreven voor studenten die op het punt staan hun loopbaan te starten. Het boek geeft een breed scala aan competenties die nodig zijn om goed te kunnen samenwerken en te voldoen aan de verwachtingen van je baas, collega’s en klanten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Roel Grit

Drs. Roel Grit (1954) studeerde fysische scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens doceerde hij jarenlang scheikunde, warenkennis en voeding. Hij werkte als informatieanalist en projectleider in de automatisering bij KPN. Ook had hij meer dan twintig jaar een automatiseringsbureau. Van zijn eerste boek en bestseller Projectmanagement zijn in de loop der jaren zo’n half miljoen exemplaren verkocht. Bij Noordhoff verschenen van zijn hand meer dan 15 boeken over management en een boek over muziektheorie. De laatste acht jaren van zijn carrière pakte hij zijn oude liefde weer op en doceerde scheikunde- en natuurkundevakken de chemische opleidingen van NHL Stenden hogeschool in zijn woonplaats Emmen.

Andere boeken door Roel Grit

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Zelfanalyse
2. Persoonlijke effectiviteit
3. Logisch redeneren
4. De onderzoekende professional
5. Samenwerken en teambuilding
6. Omgaan met diversiteit
7. Netwerken
8. Persoonlijk leiderschap
9. Ethiek in bedrijf

Literatuuroverzicht
Bijlagen: checklists
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professioneel aan het werk