Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Content organizing in de praktijk

Content organizing gaat volgens Atie de Heer verder dan het managen van content alleen. Het begint met het uitdenken van een strategie. De focus ligt in dit boek op de klant, en content organizing moet vanuit die klant worden benaderd.

Rick van Midde | 9 april 2013

Na een beschrijving van de term 'content' worden op strategisch niveau de klantcontactstrategie, de contentstrategie en de kanaalstrategie toegelicht en wordt het belang van deze strategieën benoemd. Op tactisch niveau worden vervolgens de klant- en kenniscommunicatieprocessen beschreven. In de tweede helft van het boek komt het operationele niveau aan bod waarin wordt beschreven hoe je, aan de hand van je strategische keuzes, om moet gaan met content management en alles wat daar bij hoort. Het boek is een zeer compleet naslagwerk geworden vol informatie over het strategisch inzetten en managen van content. Aan alle aspecten van content organizing wordt voldoende aandacht besteed. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en is (ondanks een overdaad aan figuren en tabellen) goed leesbaar. Het nadeel van een compleet naslagwerk in deze compacte vorm is dat alle hoofdstukken noodgedwongen beperkt worden tot de basis en het nergens echt de diepte in gaat. Bovendien hadden wat meer praktijkvoorbeelden in het boek niet misstaan. Deze recensie is geschreven op basis van de eerste druk van Content organizing in de praktijk.

Over Rick van Midde
Rick van Midde is Online Marketeer bij SRM, hét opleidingsinstituut voor beginnende én ervaren professionals in de marketing, marketingcommunicatie, communicatie en sales.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden