Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Coachen in 90 minuten

Heeft u vragen als: Wat is een coach? Wat is coachen eigenlijk? Hoe gaat het in zijn werk? Wat houdt coachen precies in? Wat kan ik bereiken met coachen? Hoe ziet het basisproces in het coachen eruit? Dan vindt u in 'Coachen in 90 minuten' het antwoord!

Margreet Noordanus | 14 augustus 2013 | 1-2 minuten leestijd

'Coachen in 90 minuten' van Silvia Blankenstein is in minder dan 90 minuten te lezen. Ondanks dat het zo snel leesbaar is, is het een goede bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over coachen. Ook voor managers en medewerkers die zelf meer willen coachen is dit boek ook een goede start, men krijgt een duidelijk eerste inzicht het vak van de coach.

In hoofdstuk 1 gaat Blankestijn in op het speelveld van de coach: wat is coachen, de valkuilen, coachen als competentie en het creëren van een coachcultuur.

Vervolgens schetst ze in hoofdstuk 2 de basis van het coachen, waarbij ze aandacht besteedt aan de verschuiving van adviseren naar coaching (hetgeen vaak niet duidelijk aangegeven wordt), de juiste coachhouding, de persoonlijke ontwikkeling, de pijlers van de coaching, de coachingscirckel en het leercontract.

In hoofdstuk 3 bespreekt de schrijfster op heldere wijze 8 effectieve coachinterventies, die direct in de praktijk inzetbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de in hoofdstuk 4 behandelde 8 krachtige werkvormen.

Het boek 'Coachen in 90 minuten' zal voor veel lezers de aanzet vormen om zich verder te verdiepen in het coachvak en de coachmethoden, de opgenomen 'verder leeslijst' is wellicht beknopt maar zeker een eerste aanzet voor het verder verdiepen en vergroten van de kennis.

Al met al is 'Coachen in 90 minuten' van Silvia Blankenstijn prima 'starter' vol nuttige informatie en tips! Als u als coach aan uw toekomstige opdrachtgevers extra informatie wilt geven, over wat coachen eigenlijk is en hoe u als coach te werk gaat, dan bevat 'Coachen in 90 minuten' waardevolle en nuttige informatie waarmee de opdrachtgever zeker uit de voeten kan!

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden