Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ontdek je sterke punten

Gebaseerd op het onderzoek dat de Gallup organisatie in Amerika deed hebben Marcus Buckingham en Donald O. Clifton een boek geschreven over hoe we onze talenten kunnen ontdekken. Buckingham studeerde politicologie en sociale wetenschappen in Cambridge. Hij deed jarenlang onderzoek voor de Gallup Organisatie. Clifton was voorzitter van de Gallup organisatie en wordt gezien als Amerika's grootste onderzoeker op het gebied van 'sterktendenken' en de toepassingen hiervan.

José Otte | 26 mei 2010 | 2-3 minuten leestijd

In deze vertaalde versie van het boek 'Now discover your strengths' leren we waarom het zo moeilijk lijkt om van sterkte uit te gaan in ons werk en ons leven.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek laten de auteurs zien wat de opbrengsten zijn als we binnen onze organisaties mensen laten werken vanuit hun talenten. Die opbrengsten zijn enorm. Zodra we bij de selectie al gaan kijken naar de talenten van onze medewerkers, kunnen we veel geld besparen op opleidingen die niets opleveren.

Dit is de eerste stap, die voor organisaties veel geld oplevert. Maar deze stap zorgt voor de mens voor een nog grotere opbrengst, want werken vanuit uw talent zorgt ervoor dat u met plezier naar uw werk gaat, uw motivatie haalt uit dat wat u doet. U werkt pro-actief, u werkt met plezier. Geen burn-out meer, geen grijs ziekteverzuim.

Veel mensen vinden het moeilijk om hun talenten te benoemen. Dat vinden van die talenten of eigenlijk het benoemen hiervan wordt door middel van een persoonlijke code in het boek dichterbij gebracht. Op de website www.strengthsfinder.com vult u een vragenlijst in (in uw gekozen taal) en u ontvangt direct daarna een rapportage met daarin uw vijf meest aanwezige talenten.

Op basis van de uitleg in het boek krijgt u naast het rapport, dat in het Engels wordt geleverd, de mogelijkheid om dit terug te lezen in het Nederlands. Hierna laten de auteurs zien hoe u uw talenten het beste kunt ontwikkelen en hoe u het beste begeleid kunt worden in dit traject.

Met dit, en de andere boeken van Marcus Buckingham, wordt een bom gelegd onder de (Nederlandse) HRM systemen. Want werken vanuit sterkten is een keuze. En zodra u en uw onderneming deze weg kiezen dan betekent dit gelijkertijd dat een aantal systemen zullen moeten worden aangepast. Maar wat u er voor terugkrijgt is enorm.

De motivatie van u en uw medewerkers stijgt en de resultaten lopen in die stijgende lijn mee. Een aanrader voor iedereen die leidinggeeft, Consultants, HRM-professionals en mensen die voor zichzelf hun talenten zouden willen ontdekken. Voor iemand zoals ik met het talent Toekomstgericht is dit een heerlijk boek om te lezen. Onmiddellijk zie ik voor me hoe het kan zijn in organisaties die dit denken omhelzen. En hoe heerlijk is het om mensen te coachen op deze manier. Echt, ik geniet!

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkt als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteert sociale innovatie door het introduceren van dialoog groepen waarin gewerkt wordt met bijzondere vragen. Ze is verbonden aan Mizu.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden