Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Gevraagd: verkoper met visie m/v

We kennen de 'MBA in één dag'-seminars. Hierbij zorgt Ben Tiggelaar ervoor dat de essentie van de hedendaagse managementtheorie in één dag tot u komt. Alexandra van 't Geloof en Jaap Bron hebben iets soortgelijks gedaan en hebben daarbij de focus op sales gezet. Daaraan hebben ze vervolgens hun eigen visie toegevoegd. Zo is een leuk boekje ontstaan, vlot geschreven zodat u 'Gevraagd: verkoper met visie m/v' in een middag kunt consumeren. Maar ook een boek met voldoende intrigerende inhoud om op een later moment nog eens naar terug te pakken met het doel de verdieping te zoeken en langer bij een bepaald aspect stil te staan.

Koos Overbeeke | 24 maart 2009

'Gevraagd: verkoper met visie m/v', gaat over het vak waarin u voor andere mensen de weg effent voor het kopen van een dienst of product. Wij mensen houden bijna allemaal van het kopen van zaken die we nodig hebben, denken nodig te hebben of graag willen bezitten. Maar heel weinig mensen houden ervan om iets verkocht te krijgen. We noemen dat niet voor niets 'iets aansmeren'. Alexandra van 't Geloof en Jaap Bron hebben een boek geschreven waarin niet de traditionele verkooptrucjes worden behandeld; daar is al genoeg over geschreven. U wordt daarentegen aangesproken om uw visie op mensen verder te ontwikkelen en die te gebruiken om uw dienst of product op een positieve en persoonlijke manier aan de man te brengen. Hierbij stellen de auteurs een reeks van onderwerpen aan de orde, zoals ondermeer: - wat willen klanten? - de kracht van uw visie; - de ondernemende verkoper; - relaties bouwen en goed houden; - wat maakt u een topverkoper? Daarbij is het boek doorspekt met checklistjes en vragenlijsten die u helpen uw focus te versterken en uw eigen rol in het verkoopproces beter te leren kennen. Het zit vol met compacte samenvattingen van moderne management theorie zoals 'De plakfactor' van Dan Heat , 'De blauwe oceaan' van Chan Kim en Renée Mauborgne, 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey en nog veel meer. 'Gevraagd: Verkoper met visie m/v' is geschreven in een vlotte en enthousiaste stijl en leest daardoor gemakkelijk. Het biedt een richtlijn voor jonge, nieuwe verkopers en voor startende ondernemers inclusief zzp'ers en freelancers. Door de andere en minder traditionele benadering van het verkoopvak, kan het boek ook voor ervaren verkopers interessante aanknopingspunten bieden. Als u echter een intensieve lezer bent van moderne managementliteratuur, is dit boek niet voor u geschreven. U weet namelijk al wat er in staat. Voor alle anderen is het wél een aanrader. Voor € 16,50 haalt u een hoop nieuwe inzichten en inspiratie in huis.

Over Koos Overbeeke
Koos Overbeeke werkt op strategisch en tactisch niveau aan slagkracht- en prestatieverbetering in organisaties. Verder is hij interim-, programma- en projectmanagementadviseur in verandering met ruime ervaring in de driehoek Mensen, IT en Bedrijfsprocessen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden