Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Kickstart WordPress 4e editie

Wilt u zelf een website maken in Wordpress dan is dit boek, gericht op de beginnende Wordpress gebruiker, handig om te lezen. Er staat stap voor stap, in toegankelijke taal beschreven hoe u te werk moet gaan. Wordpress is een zogenaamd ‘open source’ CMS waar inmiddels heel veel websites mee gebouwd zijn. Op de technische kant wordt niet al te diep ingegaan, vanwege de grote diversiteit aan Webhosters en de manier waarop zij technisch de site online zetten.

Corien Plaisier | 22 oktober 2014 | 1-2 minuten leestijd

De tips die de schrijver geeft zijn nuttig, bijvoorbeeld die over het regelmatig updaten van uw Wordpress versie. Uw site is anders te gevoelig voor ‘aanvallen’ van buitenaf en kan gehackt worden. Verder legt hij uit wat widgets en plug ins zijn. Beheert u zelf een website, dan is dat best handig om te weten. Wordpress is oorspronkelijk gestart als tool om een blog te bouwen en online te krijgen.

De schrijver weet dat tegenwoordig veel gebruikers Wordpress als websitebouwprogramma gebruiken, maar geeft toch nog veel voorbeelden in de blogsfeer, dat is jammer. Bent u op zoek naar specifieke website bouwinformatie dan is dit boek misschien niet zo geschikt. Er is een zekere vaardigheid nodig om de site online te krijgen. Ik ben zelf vrij handig met het werken met Office-pakketten en met het bijhouden van een Wordpress-site, maar het online krijgen van een site zou mij zonder een partner met meer ervaring op dit gebied niet gelukt zijn. Daarvoor gaat dit boek niet ver genoeg. Een voordeel van het boek is dat het prettig en snel leest en het meer inzicht geeft in de wereld achter Wordpress. Heeft u binnenkort een avond de tijd en hebt u behoefte aan kennis en achtergrond informatie over Wordpress dan zou ik zeggen bestellen dit boek!

Over Corien Plaisier

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden