Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Teksten redigeren

Het boekje ‘Teksten redigeren’ is weliswaar bescheiden van omvang, maar zeker niet qua inhoud. Daniels biedt zijn lezers een bijzonder handig naslagwerk. Een aanrader voor iedereen die teksten redigeert en/of schrijft.

Hanneke Tinor-Centi | 23 september 2016

Het boekje is overzichtelijk samengesteld en biedt uitkomst bij twijfel over bijvoorbeeld zinsbouw, stijl, spellingkwesties, het gebruik van interpunctie, woordkeuze en nog veel meer. Daniels ziet kans om veel onderwerpen op heldere wijze te behandelen, zonder daarbij al teveel in detail te treden.

Toen ik een bericht tegenkwam over dit boekje, was ik direct geïntrigeerd en ik ben nog altijd verheugd dat het op mijn pad kwam. Ik las ‘Teksten redigeren’ en sindsdien is het dus op mijn werkplek te vinden en ‘grijp’ ik er met regelmaat naar. Juist door zijn bescheiden omvang laat je ‘Teksten redigeren’ simpelweg naast je pc liggen om het –bij twijfel- te pakken.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden