Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Overtuigen door uitstraling

Dat overtuigend overkomen niet alleen zit in wat iemand te zeggen heeft, is algemeen bekend. Veel meer draait het om hoe de persoon overkomt en wat hij of zij uitstraalt. Of u het nu leuk vindt of niet: het beeld doet er toe. U kunt meer succes behalen met een sterke en aantrekkelijke uitstraling. En daarbij kunt u gewoon uzelf blijven, want authenticiteit is een vereiste voor een overtuigende uitstraling. Lida van Doorn begeleidt u in haar boek 'Overtuigen door uitstraling' op weg naar een uitstraling waarin u nog beter uit de verf komt. Een boek voor mannen en vrouwen die het beste uit zichzelf willen halen.

Daniëlle de Jonge | 24 april 2009

Opvallend is dat Lida van Doorn zich richt op de uitstraling die een persoon heeft met het bovenlichaam. De gedachte er achter is dat we in een zakelijke omgeving nu eenmaal vaker zitten dan staan. Wat uiteraard niet betekent dat uw voeten, benen en heupen niet meetellen in de uitstraling. Wie weet komt er een vervolg op 'Overtuigen door uitstraling' waarin dat onder de loep wordt genomen. Het bovenlichaam dus en dat wordt uitgebreid besproken. Weet u bijvoorbeeld of u een rond of recht silhouet heeft? Nee, dat heeft niets te maken met een kilootje meer of minder, het gaat om de lijnen van onder andere uw schouders en gezicht. De oefeningen in het boek maken het makkelijk om te ontdekken in welke groep u valt. Leuke oefeningen ook, wat er al snel voor zorgt dat u met boek en al bij uw kledingkast uitkomt om te kijken waarom het ene kledingstuk beter staat dan het andere. Weet u eenmaal welke lijnen uw figuur bepalen, dan kunt u een stap verder door te kijken welke stoffen uw uitstraling meer overtuigend maken. Hard of zacht, met veel of weinig structuur en het soort dessin. Alles zorgt er voor of het kledingstuk bij u past. Het is aardig om vervolgens te ontdekken op welke manier kleding uw figuur optisch verandert. Zo lijkt u bijvoorbeeld langer met een rij knopen op een jasje en breder met twee rijen die eventueel ook nog iets naar buiten uitlopen richting de schouders. Ook de breedte van een stropdas afgestemd op de breedte van de dasknoop, het revers van uw jasje en de boord van uw overhemd levert krachtige effecten op. Nu de kleding goed aansluit, zet de schrijfster alle mogelijke accessoires op een rij. Want ook hier valt veel winst te behalen. Kettingen en oorbellen, maar ook de stropdas en het pochet komen voorbij. En wat te denken van het effect van brillen, hoeden en sjaals. U kunt maar weten wat u het beste past. In één van de hoofdstukken komt het onderwerp kleur aan bod. Interessant, want ook daarin kan men de plank flink misslaan, zo blijkt. Het dragen van de juiste kleuren maakt dat u er fris en aantrekkelijk uitziet. Dit hoofdstuk staat vol met oefeningen, zodat u weer heerlijk aan de slag kunt om te ervaren wat u het beste staat. Tot slot gaat de schrijfster in op non-verbale communicatie. Ondersteund met een aantal oefeningen leert u wat meer over houding, beweging en mimiek. 'Overtuigen door uitstraling' leest soepel en geeft veel inspiratie om eens positief kritisch naar uw garderobe te kijken en een eigen unieke stijl te ontwikkelen. Bijkomend voordeel: winkelen wordt een stuk efficiënter!

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden