Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

LEIDERS!

Enrico Sterken | 2 februari 2017

strong>Er zijn al heel veel boeken volgeschreven over Leiderschap. De kenmerken van een goede leider heeft iedereen in zich. Maar hoe herken je deze kenmerken? En hoe zet je die in? En hoe zorg je ervoor dat je je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelt? En welke leiderschapseigenschappen zijn cruciaal?

Het boek Leiders! Is door Hekker geschreven in twee delen. In het eerste deel neemt Hekker je mee in de wereld van de Marine. Hij beschrijft daar op een romanachtige wijze welke leiderschapseigenschappen er in de praktijk voorkomen. Dat doet hij op een herkenbare wijze, waardoor je als lezer meegenomen wordt in de vele facetten die leiderschap bevat en die zeker ook buiten de Marine gelden. Aan het eind van elke anekdote geeft hij een kader mee van een bouwsteen van leiderschap.

Hoewel Hekker aan het begin van het boek uitlegt wat de opzet van het boek is en hoe je de mogelijke bouwstenen kunt bezien, kun je als leider wat afgeschrikt worden door de hoeveelheid bouwstenen die je als leider kunt hebben en kunt ontwikkelen. Dat dit geenszins zijn bedoeling is, blijkt uit het tweede deel. Daarin staat het LiDRS-model centraal. Hekker legt daar de basis voor ontwikkeling van je eigen leiderschap met de kritieke leiderschapseigenschappen en de bouwstenen hiervoor.

Als extra is er ook nog een online mogelijkheid van het model. Het is dus mogelijk om je eigen leiderschap te testen. Je kunt op deze manier zelf sturen op hoe jij leiding geeft of wilt geven.

Hekker heeft een goed en praktisch boek geschreven waarin alle bouwstenen staan die een leider kan hebben en die referenties bevat van 40 andere leiderschapsboeken, van Covey tot Hofstede en van De Sitter tot Quinn. De online mogelijkheid tot zelftesten en ontwikkelen is hierin natuurlijk een mooie surplus.

Over Enrico Sterken

Enrico Sterken studeerde in 2002 cum laude af aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor de studie Management, Economie en Recht. In 2008 studeerde hij eveneens cum laude af als MBA aan de Business School Nederland. Hij is werkzaam als districtsmanager Sociaal Medische Zaken van het district Utrecht - Flevoland bij het UWV.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden