Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De Marketing Monnik

De titel van ‘De marketing monnik’ prikkelde mij om dit boek direct te bestellen, want het impliceert de dualiteit die er bestaan kan tussen commercie en ethiek. De schrijver Klaas Klunder doet dan ook een goede poging om dit in beeld te brengen. Ik was vooraf erg benieuwd naar de boodschap van het boek, want zou het niet mooi zijn om zuiver ethisch te handelen en daarmee (of desondanks) een waardevol bedrijf op te kunnen zetten?

Johan Bel RM | 18 maart 2015

Klunder heeft z’n boodschap verpakt in een soort bedrijfsroman. Het boek begint voortvarend met het neerzetten van de personages en een verhaallijn. Dat leest erg gemakkelijk, de spanning wordt goed opgebouwd zodat je graag verder wilt lezen. Maar vanaf het middengedeelte valt het boek helaas nogal tegen. Het verhaal wordt erg ongeloofwaardig, waardoor het z’n kracht verliest. En dat is jammer, want de verpakte boodschap is wel waardevol. De schrijver heeft voor de lezer een paar uitstekende marketingadviezen die hij stoelt op Bijbelse uitgangspunten, verweven met een aantal spirituele oefeningen die voor je persoonlijke ontwikkeling belangrijk kunnen zijn. Het boek is goed om te lezen voor marketeers die de dualiteit van commercie en ethiek willen onderzoeken. Als je wat door de verhaallijn heenkijkt, is het zinvol om de boodschappen zelf te ontdekken en toe te kunnen passen. In ieder geval kun je tot de conclusie komen dat er geen dualiteit hoeft te bestaan.

Over Johan Bel RM

Johan Bel RM is sinds 2009 mede-eigenaar van het marketingbureau Acsense. Acsense ondersteunt MKB-bedrijven in het oosten van het land met strategische en duurzame marketing. De focus ligt daarbij op duurzame energie, afval- en watermanagement, maakindustrie, bouw en infra. Bels achtergrond ligt in de industrie en groothandel, waar hij in 22 jaar tijd meerdere marketing- en commerciële directiefuncties heeft bekleed. Hij heeft als opleidingen HEAO-CE, Nima-C en WO-bedrijfskunde en is geaccrediteerd Register Marketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden