Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Personal branding voor zzp’ers

‘Personal branding voor zzp’ers’ van Tom Scholte is bedoeld om de zelfstandige professionals (of diegenen die dit willen worden) te leren hoe ze de sterkste versie van zichzelf presenteren. Het geeft inzicht in hoe jij jouw unieke en onderscheidende kwaliteiten op overtuigende wijze kunt uitdragen. Het is daarbij onontbeerlijk jezelf als merk te zien en jezelf goed ‘in de markt te zetten’. Daarmee geef je een boost aan je bedrijf en je omzet!

Hanneke Tinor-Centi | 6 oktober 2015

Het aantal zelfstandige professionals en het aantal hoger opgeleiden stijgt en dat maakt het (nog!) belangrijker dat je helder moet aantonen wat jouw unieke kwaliteiten zijn. Bovendien worden werklocaties steeds flexibeler door het nieuwe werken waardoor je je krachtiger moet profileren aangezien het (offline) contact met relaties (tijdelijke) collega’s en werkgevers/opdrachtgevers sterk vermindert. Er is eigenlijk maar een zekerheid waar je als professional op terug kunt vallen en dat is een sterk ontwikkeld personal brand; de beste versie van jezelf. Wanneer je personal branding serieus neemt, neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen loopbaan en leven. 'Personal branding betekent bewust bezig zijn met het ontdekken en benoemen van wie je bent'. Dit is de inleidende zin van het boek van begint Tom Scholte en dat is direct waar dit boek feitelijk over gaat. Je leert jezelf en je bedrijf beter kennen, je leert reflecteren en ontwikkelt netwerkeigenschappen. Het boek van Scholte is onderverdeeld in tien hoofdstukken en een stappenplan. Bij elke stap dwingt de auteur om kritisch naar jezelf en je eigen werk te kijken. Zo wil hij dat je stilstaat bij je kwaliteiten, je persoonlijke doelen en het verhaal van jouw bedrijf. Een handige toevoeging is het 'personal branding canvas' achterin. Hier kun je jouw antwoorden invullen of de vragen nog eens nalezen. Je krijgt zo een mooi overzicht dat tevens als naslagwerk dient. Als beginnend ondernemer is dit boek het lezen absoluut waard. Je leert niet alleen kritisch naar je werk te kijken, maar ook naar jezelf. Na het lezen ben je beter in staat de visie van je bedrijf uit te dragen. ‘Personal branding voor zzp’ers’ is een boek dat een abstract en ongrijpbaar begrip verbindt aan een praktische aanpak.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden