Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Winning without losing

Een succesvol bedrijf en een gelukkig leven tegelijkertijd. Het kan – waarom ook niet? – en er zijn maar 65 strategieën voor nodig om het te bereiken. Die strategieën staan op enthousiasmerende wijze uiteengezet in het boek 'Winning without Losing' van Bjergegaard en Milne.

Daniëlle de Jonge | 11 oktober 2013 | 1-2 minuten leestijd

Bjergegaard en Milne zijn auteurs die het talent hebben om iemand al lezende zoveel energie mee te geven, dat u ongetwijfeld staat te popelen om ook uw zakelijke en privéleven een ideale vorm te geven. Het boek leest u naar mijn idee eerst helemaal door om vervolgens de voor u meest waardevolle tips grondiger door te nemen. En toe te passen uiteraard, anders bereikt u de optimale winstatus niet.

Durf uw eigen energieniveau te volgen, zoek altijd naar manieren om op te vallen en pas een LEAN-aanpak toe op uw dagelijkse bezigheden: het zijn zomaar drie van de vijftien Efficiency Boosters die van grote waarde kunnen zijn op uw leven. Gelardeerd met voorbeelden en praktijkervaringen ziet u al snel voor zich hoe u de tips kunt doorvoeren. Dat u daarvoor niet direct al uw gewoontes overboord hoeft te zetten blijkt in het onderdeel dat beschrijft hoe u oude dingen op een nieuwe wijze doet.

Een handige tip is de to do-lijst vervangen door een today-lijst en u alleen daar aan te houden. Ik kan zeggen uit ervaring: het geeft rust en ruimte in mijn agenda en toch krijg ik alle taken af die ik wil. Zo ontdekte ik ook waar mijn belangrijkste tijdverspillers zitten en hoe ik die elimineer. Dus ben ik begonnen met activiteiten die niet bijdragen aan mijn (zakelijke) doelen los te laten of uit te besteden en verlies ik me een stuk minder in energievretende details.

Het enthousiasme wat de auteurs opwekken is allemaal leuk en aardig, in de praktijk stapt u vast zo nu en dan in een valkuil. Of misschien lukt het nog niet zomaar om uw voornemens consequent toe te passen. Gelukkig zijn er in het boek een aantal krachtgevende gedachtes opgenomen en ziet u hoe u zichzelf een nieuwe manier van denken kunt aanleren.

Voeg daaraan toe de rolmodellen die voor dit boek geïnterviewd zijn en ik kan me voorstellen dat uw doorzettingsvermogen om te leren 'winnen zonder verliezen' flink groeit. Mijn ervaringen tot dusver zijn positief. Ik wens u veel succes en vergeet vooral niet te genieten!

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden