Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Elke dag feest

Elke dag feest, wie wil dat niet? Of ben jij diegene die steeds roept dat ze geen tijd heeft om de slingers op te hangen? In zeven stappen begeleidt Amoraal je in Elke dag feest! naar meer energie, plezier en succes in je werk en privé leven.

Christel Deckers | 1 oktober 2015

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: als het echt zo simpel is waarom zijn we dan niet gelukkiger in werk en privéleven? Waarom wordt er dan niet meer gelachen en waarom nemen we onszelf nog steeds zo/te serieus? Het boek van Amoraal is overzichtelijk van opbouw: elke stap heeft een apart hoofdstuk en aan het einde van elk hoofdstuk vat ze eea nog eens kort samen en krijg je ook nog tips van haar. Haar stappenplan is niet echt nieuw en hier en daar leunt ze op NLP. Daar is niets mis mee en zeker niet op de heldere manier waarop Amoraal dat doet: je hoeft niet bekend te zijn met de technieken van NLP om toch de stappen te kunnen volgen en eventueel zelf te gaan zetten op het gebied van herkaderen, modelleren en het herkennen en omgaan met je angsten. Naast NLP-elementen maakt ook meditatie onderdeel uit van het ‘feest’. Heel prettig is het dat ze in dit boek geleide meditatie aanbiedt: aardig voor wie meteen aan de slag wil gaan. Hier en daar tref ik wat typefouten aan wat het boekje een wat slordige indruk geeft. Soms kan ik Amoraal niet volgen, bijvoorbeeld in haar toelichting waarom ze ervoor gekozen heeft om in de mannelijke vorm te schrijven… dat deed ze namelijk ‘om de leesbaarheid te ondersteunen’? Ook daar waar ze onderscheid maakt tussen begrijpen en snappen; snap ik haar niet en dan begrijp ik helaas ook het verschil niet tussen begrijpen en snappen. Een leuk extraatje is haar gratis e-boek. Kortom, Elke dag feest is een leuk boekje dat je snel en makkelijk uitleest en dat vooral vrouwen zal aanspreken. Al is het in de mannelijke vorm geschreven.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden