Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het mooiste uit de put halen - ‘Een bijzonder boek’

Hoe komt het dat sommige mensen dansend door het leven gaan en de indruk wekken dat alles hen komt aangewaaid en het glas halfvol is, terwijl bij andere mensen die hetzelfde meemaken het glas halfleeg is? ‘Het mooiste uit de put halen’ geeft antwoord op deze en andere vragen.

Christel Deckers | 15 maart 2022 | 2-3 minuten leestijd

Wie denkt dat je met het aanschaffen van Het mooiste uit de put halen van Jesse Jacobs een ‘How to be happy’ in tien stappen in handen hebt, heeft het mis. Ook is het geen therapieboek voor coaches en hun coachees.

Het mooiste uit de put halen bevat in de eerste plaats Jesse Jacobs' persoonlijke verhaal over haar onvervulde kinderwens. We lezen hoe moeilijk zij het vond om dit te ervaren, en over haar zoektocht naar een waardevolle invulling van haar leven. Centraal staat daarbij het durven aangeven dat het niet goed met je gaat en het durven vragen én aanvaarden van hulp!

Vijf principes

In de tweede plaats helpt Het mooiste uit de put halen de lezer antwoord te vinden op de vraag hoe je zelf omgaat met tegenslagen in je leven. Durf jij bijvoorbeeld aan te geven dat het niet goed met je gaat en dat je hulp nodig hebt?

De lotusbloem is een symbool van zuiverheid in het hindoeïsme en het boeddhisme. Het zelfreinigend vermogen van de lotusbladeren wordt wel het lotuseffect genoemd. Aan de hand daarvan beschrijft Jacobs vijf principes die je kunnen helpen bij tegenslag.

- Leren herkennen van eigen patronen

- Omarmen van het leven: met al haar positieve en negatieve emoties

- Transparant zijn over je binnenwereld naar de dierbaren om je heen

- Uitgaan van wat er wel is en daar perspectief aan ontlenen

- Schenken van de juiste voeding: goed zorgen voor jezelf in fysieke, mentale, emotionele en/of spirituele zin.

Testjes en vragenlijsten

Met behulp van een aantal vragenlijsten en testjes laat de auteur je erachter komen hoe het met je gesteld is, en je bewust worden van ‘dat wat aandacht behoeft’. Jacobs' verhaal maakt het allemaal tastbaar. Je kunt verbindingen maken tussen haar persoonlijke verhaal, de theorie en jouw persoonlijke situatie.

Het mooiste uit de put halen is een bijzonder boek. Jacobs' openhartige verhaal helpt mij om rust te ervaren in wat goed gaat, en in verbinding met mezelf te onderzoeken waar ik nog aandacht aan kan geven. Met deze vragen aan mijzelf en het persoonlijke verhaal van Jesse in de hand durf ik ook te vertellen hoe het met mij gaat, en welke hulp ik graag zou willen ontvangen.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden