Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

YOLOpreneur - ‘Must have voor ondernemers’

‘Ik werkte helemaal niet zoveel’, zei een mede-ondernemer pas tegen me, na haar besluit om weer werknemer te worden omdat ze zo moe was geworden van het ondernemen. Toen ik doorvroeg over de ‘weinige uren’, bleek dat alleen te gaan over de operationele uren. Daarnaast zijn de meeste ondernemers ook nog bezig met marketing, strategie, boekhouden en talloze zaken meer.  

Priscilla Rolvers | 31 maart 2023 | 2-3 minuten leestijd

YOLOpreneur is een praktisch boek om de ondernemer te helpen overbodig te worden in diens eigen onderneming, zodat ze weer kunnen genieten. Omdat je maar 1 keer leeft: You Only Live Once, aka YOLO. Redenen te over om vol enthousiasme YOLOpreneur van Karen Dendas op te pakken. En het boek heeft me zeker niet teleurgesteld!

Pijnpunten

Karen Dendas weet in haar inleiding meteen de pijnpunten van mijn leven als ondernemer hardhandig in te drukken. ‘Ik was het zat om het afvoerputje van mijn bedrijf te zijn, dus ik breidde mijn team uit. Nu blijkt dat ik alleen maar een groter afvoerputje ben geworden’, zei ik bijvoorbeeld recent een keer. Overbodig te worden in mijn eigen onderneming... Ik zit met mijn hoofd naar het boek te knikken terwijl ik nog maar enkele alinea’s in het boek ben ‘Ja! Dit wil ik ook!’

Na de inleiding waarin ik me helemaal begrepen voelde, was ik bang in een marketingpraatje terecht te komen. Een praatje om te kiezen voor het softwarepakket dat het bedrijf van Dendas aanprijst als dé oplossing om ook een YOLO-leven te gaan leiden.

YOLOpreneur is echter een op zichzelf staand behulpzaam boek waarmee iedere ondernemer zelf aan de slag kan om meer misbaar te worden in hun bedrijf.

Systematisering

Systematisering is de sleutel om een YOLOpreneur te worden, blijkt als ik verder lees. Ik moet processen gaan beschrijven, de juiste hulpmiddelen kiezen om mijn bedrijfsdoelen te bereiken en zorgen dat mijn team het uit gaat voeren. En dat kan natuurlijk met het eerder genoemde softwarepakket, maar het hoeft niet.

Dendas daagt uit om zelf aan de slag te gaan met het systematiseren van jouw onderneming, met een handige template die niet alleen in het boek staat, maar die je ook kunt downloaden. Zo kun je zelf aan de slag met het HERO-model.

HERO-model

Het HERO-model is een framework dat Dendas zelf ontwikkelde. Je kunt er in vier stappen je bedrijfsprocessen mee stroomlijnen. Als je dat gedaan hebt, kun jij ook eens met je voetjes in de zee vakantie gaan vieren. Dat is de belofte in ieder geval: ik kan het je nog niet garanderen, want ik ben alles nog in kaart aan het brengen. Maar ik heb goede hoop.

Dit praktische boek heeft een laagdrempelige schrijfstijl en leest daardoor makkelijk weg. Het boek dient ook een werkboek en nodigt uit om notities te maken en direct aan de slag te gaan, zodat de kennis direct ingezet kan worden.

Aan tafel

Dendas heeft vast een basis uit allerlei managementboeken en -cursussen, maar ze herhaalt niet wat er al zoveel gezegd wordt. Voor mijn gevoel mocht ik even aan tafel zitten met een ervaren ondernemer die haar eigen ervaringen met mij deelde. Dendas heeft me geïnspireerd om ook overbodig te worden als ondernemer.

YOLOpreneur mag wat mij betreft op het lijstje van must haves voor ondernemers.

Over Priscilla Rolvers

Priscilla Rolvers is Cosmetic Scientist en ondernemer. Ze studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en rondde daarna onder andere Westerse Kruidengeneeskunde en Cosmotologie af. Ze is oprichter en eigenaar van Enjoy Divine Nature. Met een handvol teamleden ontwikkelt en produceert ze natuurcosmetica die de wereld beter maken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden