Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De Tijdgids - ‘Nieuwe inzichten voor de coach’

Joris Brenninkmeijer schreef een boek waarin je uitgenodigd wordt na te denken over de rol van tijd binnen het coachen. Kloktijd, tijdsbeleving, timing en tempo; In ‘De Tijdgids’ komt van alles aan bod.

Nienke van der Boom | 1 december 2023 | 1-2 minuten leestijd

Joris Brenninkmeijer creëert in De Tijdgids bewustwording van welke facetten van tijd er zijn en hoe deze een rol spelen binnen het coachen, maar ook in ons leven. Denk maar eens aan alle uitdrukkingen waarin ‘tijd’ verborgen zit, dat doet je beseffen hoe groot de rol is van tijd bij alles wat we doen en ervaren. Brenninkmeijer zelf heeft er plezier in om ‘tijd’ te onderzoeken, zo blijkt. Filosoferend gaat hij door de onderwerpen heen. Oefeningen en voorbeelden ondersteunen zijn verhaal.

Perspectief

Veel informatie uit het boek is bekend voor de coach, maar tegelijkertijd heeft die coach die kennis waarschijnlijk nooit puur tegen het licht van ‘tijd’ gehouden. Het zet je weer op een andere manier tot nadenken over wie je bent als coach en hoe je tijd ervaart en inzet binnen je werk.

Op bladzijde 100 van De tijdgids, schrijft Brenninkmeijer; ‘Hoeveel jaren ervaring je ook hebt. Wie anders kijkt, leert nieuwe dingen’. Dit lijkt de kern van het boek. Door de insteek van ‘tijd’ te nemen, krijg je als coach weer nieuwe inzichten die het bewustzijn over coachen en tijd vergroten.

De tijdgids -De wezenlijke rol van tijd in coachende gesprekken is een fijn boek om in de kast te hebben staan en zo nu en dan te herlezen. Er komt zoveel aan bod dat je er elke keer dat je het oppakt iets anders waardevols uit kunt halen. 

Over Nienke van der Boom

Nienke van der Boom is loopbaancoach.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden