Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Bijna failliet? Zo los je het op - ‘Biedt nieuwe kansen’

Gepassioneerd kennisdeler Robbert Peek levert met ‘Bijna failliet’ een boek af dat ondernemers niet vol trots in hun boekenkast zullen zetten. Laat staan zichtbaar op hun bureau zullen leggen. Dat zit hem natuurlijk in het onderwerp. Dat is onterecht schrijft Peter Vermeulen. Dit is een boek dat je juist moet lezen in tijden dat het goed gaat.

Peter Vermeulen | 19 december 2023 | 2-3 minuten leestijd

Voor wie heeft Robbert Peek dit boek dan eigenlijk geschreven? Zoals hij zelf zegt is hij een kennisdeler en wil zijn kennis voor iedereen beschikbaar maken. Je kunt Bijna failliet zien als een gids om een bedrijf door te kunnen starten. Veel ondernemers zullen het boek niet snel aanschaffen. Die denken overal aan, behalve aan failliet gaan. En als faillissement dreigt, dan is er eigenlijk geen tijd meer om het boek rustig te lezen. Tegen die tijd heeft de curator het voor het zeggen. Het faillissement is de ondernemer dan ‘overkomen’ zoals het heet. Dat is precies een van de redenen waarom ook ondernemers die niet bijna failliet zijn dit boek toch gelezen zou moeten hebben. Het kan helpen te voorkomen dat het je overkomt.

Voor alle ondernemers

Alle ondernemers zouden de opgeschreven kennis van Robbert Peek in dit boekwerk tot zich moeten nemen. Juist in tijden dat het goed met hun bedrijf gaat. Niet alleen omdat je dan beter beslagen ten ijs komt, mocht je onverhoopt in in zwaar weer belanden. De kennis in Bijna failliet geeft daarnaast een enorme voorsprong en inzicht als je een doorstart van een ander bedrijf op kunt pakken. Of een doorstart van een failliet bedrijf kan koppelen aan je eigen bedrijf of bedrijven. 

ZES MANIEREN

Robbert Peek start zijn boek met een zeer duidelijke en beknopte inleiding in de wereld van faillissementen. Vervolgens gaat hij in op wat hij in de ondertitel belooft: ‘Zes manieren om een bedrijf door te starten’.
Dit zijn achtereenvolgens:
- De doorstart vanuit faillissement,
- Het onderhands akkoord,
- De surseance van betaling,
- Het sterfhuis: de doorstart voorafgaand aan faillissement,
- De pre-pack,
- Wet Homologatie Onderhands Akkoord. (De WHOA, waarover Robbert Peek eerder al uitgebreider schreef)

Peek gaat in op elke manier, en beschrijft de te nemen stappen. Daardoor ben je een beter voorbereide gesprekspartner voor alle partijen. Of het nu de schuldeisers, curatoren, banken of aandeelhouders zijn. 

BEGRIJPELIJKE TAAL

Met Bijna failliet? Zo los je het op is het Robbert Peek gelukt om zeer beknopt in begrijpelijke taal de wereld van faillissementen, doorstart, surseance, pre-pack of onderhands akkoord op te schrijven. Het boek geeft de mogelijkheid je voor te bereiden en verdiepen in een doorstart van een bedrijf. Daarnaast helpt Peek je alle noodzakelijke stappen te begrijpen en ze stap voor stap in gang te (kunnen) zetten.

Faillissementen zijn van alle tijden. Maar bij het openslaan van het Financieele Dagblad zul je de woorden faillissement, pre-pack en doorstart tegenwoordig helaas vaker tegenkomen dan in voorgaande jaren. Juist nu is het van belang meer over deze onderwerpen te weten. 

Over Peter Vermeulen

Peter Vermeulen MBA is ondernemer, investeerder en co-founder van mEYEholding en Azalea Vision en schrijft recensies op persoonlijke titel.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden