Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Theorie achter de training

'Trainen met resultaat' is bestemd voor trainers die meer willen dan alleen een training draaien. Hoe beoordelen lezers dit boek?

Nienke van Oeveren | 3 januari 2014 | 2-3 minuten leestijd

Ria Russchen
Eigenaar van BuroDoende, coaching, training & loopbaanbegeleiding

Om maar met de deur in huis te vallen, ik vind dit een fantastisch boek! Onlangs kreeg ik een verzoek om een training te schrijven over ‘de klant en zijn vraag’. Aafke de Vor schrijft het onderwerp ‘klantgerichtheid’ helemaal uit in Trainen met resultaat. Voor mij dus meteen een uitstekende gelegenheid om het boek op gebruiksvriendelijkheid te testen.

Ik ben er zeer tevreden over. Het boek geeft veel handvatten maar laat ook ruimte voor eigen inbreng. Het is duidelijk geschreven en ook als naslagwerk is het zeer goed bruikbaar. Ook voor beginnende trainers is dit boek volgens mij een prima ondersteuning. Complete beschrijvingen van theoretische kaders direct gelinkt aan de praktijk. Duidelijk beschreven werkvormen bieden mij als trainer de mogelijkheid om op een mooie manier een prachtige en effectieve training in elkaar te zetten. Op Aafkedevor.nl zijn bovendien nog meer modellen en werkvormen te vinden. Het enige nadeel van het boek is dat het redelijk veel weegt.

9+

Ton Loos
Senior Trainer / directeur TRAINMIJ

Aafke de Vor presenteert met haar boek Trainen met resultaat een tiental kant-en-klare trainingen met daaromheen informatie over het proces van intake tot transfer. De auteur geeft in haar inleiding aan dat het een boek is dat zij zelf graag had willen hebben toen ze met trainen begon. In een zich repeterende opzet presenteert ze de trainingen, waarbij de teksten zich kenmerken door veel opsommingen. Hoewel de diepgang beperkt en niet vernieuwend is, worden de meest gangbare modellen en onderbouwing bij de thema’s wel genoemd. Een beginnend trainer zal zich echter verder dienen te verdiepen in de achterliggende theorieën.

Door de ervaren trainer kan Trainen met resultaat gebruikt worden als een inspiratiebron voor werkvormen maar ook als een checklist bij het opzetten van trainingen. In het boek staan verwijzingen naar de website van de auteur voor enkele uitgebreidere testen of spelvormen, verwacht hier echter (nog?) geen uitgebreide database met content.

6,5

Suzanne van Leeuwen-Monteiro
Oprichter en eigenaar van SCM Communicatie- en loopbaanadvies

Trainen met resultaat is een vlot, duidelijk en praktisch geschreven boek met waardevolle adviezen voor zowel een startende als ervaren trainer. Het boek bevat een schat aan informatie en geeft in ruime mate theorieën en voorbeelden weer, die voor mij als trainer ook zeer bruikbaar én herkenbaar zijn.

Wat mij als trainer en coach aanspreekt, is dat de theorie wordt gekoppeld aan de praktijk. Er worden energizers, huiswerkopdachten en outdooroefeningen en verschillende werkvormen beschreven zodat je nog meer geïnspireerd raakt en je creativiteit extra wordt gestimuleerd.

Als coach en trainer probeer ik altijd op een creatieve manier naar mijn cliënten en opdrachtgevers te kijken. Trainen met resultaat is hierbij niet alleen een handig naslagwerk, maar kan ook gebruikt worden om de creativiteit van jezelf als trainer/coach én je cliënten/opdrachtgevers te vergroten met als doel een succesvol resultaat te behalen. Kortom een boek dat iedere trainer en coach in zijn bezit zou moeten hebben.

8

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden