Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER moois: De dikke Steinz

Toen Pieter Steinz vorig jaar Made in Europe – De kunst die ons continent bindt publiceerde, had hij waarschijnlijk zelf nog geen idee wat een doorslaand succes dit boek zou worden.

Marjan Maandag | 2 april 2015 | 1-2 minuten leestijd

Reizend langs 204 verschillende Europese kunstuitingen, word je ondergedompeld in het mooiste en boeiendste wat ons continent in de loop der eeuwen aan cultuur heeft voortgebracht.

Op een soortgelijke manier heeft Pieter Steinz nu – dit keer in samenwerking met zijn dochter Jet - de wereldliteratuur aangepakt. Met als resultaat een boekwerk om je vingers bij af te likken. Voortbordurend op het stramien van het in 2003 verschenen Lezen &cetera worden 416 schrijvers, 104 uitgelichte meesterwerken, 26 zogenoemde "one-book wonders", 52 boekwebben, 26 thema’s, 26 quizzen en 52 literaire landkaarten gepresenteerd. Ja, Pieter Steinz heeft iets met het getal 26…

Vooral die boekwebben vind ik fascinerend. Want wat is er nou leuker dan genieten van een prachtig boek en daarna in dit naslagwerk te ontdekken wie de inspiratiebronnen van de auteur waren en welke boeken hij of zij nog meer geschreven heeft en tenslotte suggesties aangereikt te krijgen voor "wat te lezen na…"

Eenmaal aan het grasduinen in dit boek, kun je niet meer ophouden: de ene schrijver of boektitel leidt vanzelf naar de andere. Het spelelement wordt niet vergeten: de 26 quizzen, één voor elke letter van het alfabet, zijn vermakelijk en leerzaam. (En de antwoorden staan gelukkig gewoon achterin…)

De ware literatuurliefhebber kan eigenlijk niet zonder de Dikke Steinz

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Jet Steinz, Pieter Steinz
Steinz

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden