Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Waar haal je de energie vandaan? - Van zombie naar zin

De drukte en hectiek die de hedendaagse economie met zich meebrengt blijkt een grote energieslurper. Alle prikkels en mogelijkheden zorgen dat we continue op ‘aan' staan. Iedereen is enthousiast, druk of onderweg. We zijn we betrokken bij alles en iedereen en vragen ons wel eens af hoe anderen dat toch doen. Waar halen we de energie vandaan?

Ineke Smits | 4 april 2016 | 2-3 minuten leestijd

Ondanks dat we meer en meer lezen over burn-out op jonge leeftijd zien we toch veel mensen om ons heen die het toch maar voor elkaar krijgen overal energie voor op te brengen en er steeds weer voor te ‘gaan’. Het boek ‘Waar haal je de energie vandaan’ geeft geen tips om fysiek meer energie te krijgen, maar wel 5 manieren om zowel emotioneel, mentaal als sociaal (weer) mee te kunnen doen. En dat dat samengaat met hoe je je fysiek voelt is een feit.

Waar haal je de energie vandaan? van Hans van der Loo en Patrick Davidson beschrijft de 4 energiezones waarin je je als mens kunt bevinden. Situaties die je kunt kenmerken als een bepaalde staat waarin je verkeert zoals hyper, zin, comfort of zombie. Aangezien iedereen zich wel in alle zones kan herkennen en je je er eigenlijk continue doorheen beweegt, is de zinzone toch wel de meest gewenste zone. Toch is het blijkbaar niet zo dat deze zone garant staat voor meer energie. Dat heeft n.l. te maken met de 5 energiebronnen die je moet aanwakkeren. Door deze energiebronnen in meer of mindere mate te stimuleren kom je sneller tot je doel. Krijg je dus meer energie én meer resultaat.

Natuurlijk spelen je karaktereigenschappen een rol bij het aanboren van deze bronnen, maar het boek geeft veel oefeningen waar je concreet mee aan de slag kan om te leren meer energie te krijgen. Hoe kun je meer bevlogen raken? Samenwerken en je verbinden met anderen? En hoe kan het versterken van je positiviteit, het geven van de juiste aandacht en de wilskracht om iets te behalen, uiteindelijk zorgen voor de juiste ‘flow’? Maar ook welke struikelblokken je kunt pareren.

Het boek belooft je in 90 dagen topfit te zijn, zodat je beter gaat presteren, zowel privé als zakelijk. Maar met het doorlopen van de 5 stappen naar meer energie in het boek ben je er nog niet, maar het is zeker een stap in de juiste richting. Het blijft daarna een doorlopend proces. ‘Een leven lang leren’ gaat hier ook hierbij op. Waar haal je de energie vandaan? Is een overzichtelijk, helder geschreven boek met praktische tips en oefeningen!

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB

Over Ineke Smits

Ineke Smits, persoonlijk virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden