Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Kom in beweging

De marathon als metafoor om met meer energie, motivatie en succes in actie te komen. Veranderingen te starten. Te experimenteren. En anderen daarin te inspireren om mee te bewegen. Kortom, droomprestaties realiseren.

Gyuri Vergouw | 23 juni 2016 | 1-2 minuten leestijd

Aldus de achterflap van het nieuwe boek van mijn oud-collega Cris Zomerdijk, bekend van zijn in 2012 samen met Frank Kwakman gepubliceerde De ondernemende professional. In 42, niet toevallig qua aantal maar vlot vormgegeven, pagina’s rent Zomerdijk langs enkele kernthema’s die van belang zijn voor marathonlopers.

Tegelijkertijd stipt Zomerdijk de kern van verandermanagement op een toegankelijke en frisse manier aan. Je zou willen dat meer auteurs zich over dit onderwerp op deze wijze zouden uiten. Kom in beweging spreekt denk ik een jong en gedreven publiek meer aan dan vuistdikke verhandelingen of complex veranderjargon. Ik word enthousiast als ik lees over ‘het fietsenmakersprobleem’, ‘het onwaarschijnlijkheidsprincipe’, ‘olifantenpaadjes’ en ‘guerilla gardening’. Praktisch en to the point. Het lezen van Kom in beweging kost je een uur, oftewel een halve marathon. Wie weet lukt het je na lezing wél om die marathon uit te lopen.

Met Kom in beweging heeft Zomerdijk een toegankelijk en geloofwaardig veranderverhaal geschreven, herkenbaar voor hardlopers en aansprekend voor managers.

Gyuri Vergouw is al ruim 25 jaar actief in de advieswereld en is auteur van diverse bestsellers op het gebied van management en sport. Hij ontving voor zijn werk de Professionaliseringsprijs van de Vrije Universiteit voor zijn blijvende bijdrage aan het Nederlandse adviesvak. Zijn nieuwste boek is Het dodo-effect.

Over Gyuri Vergouw
Gyuri Vergouw is econoom, organisatieadviseur en toezichthouder. Hij is actief als managementconsultant en is een veelgevraagd spreker over managementvraagstukken in binnen- en buitenland. Vergouw heeft vele artikelen over management en het adviesvak gepubliceerd en is sinds 1997 als hoofdredacteur verbonden aan ManagementSite.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden