Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het wat en hoe van contentstrategie - 'Alle ins en outs'

De titel van Het wat en hoe van contentstrategie intrigeerde me. Met name de woorden ‘het wat en hoe’. Niet aanmatigend maar een belofte in de trant van ik zal het eens even uitleggen. En ik moet zeggen dat doet de auteur ook.

Eric van Arendonk | 13 oktober 2017 | 1-2 minuten leestijd

Op een structurele, goed leesbare wijze worden in Het wat en hoe van contentstrategie alle ins en outs van content strategie uit de doeken gedaan. Hij benadert de materie vanuit het gebruik van content voor een grote organisatie. Maar hij legt het dusdanig uit dat het makkelijk terug te voeren is naar een wat kleinere organisatie waar je niet direct een contentmanager of zoiets voorhanden hebt.

John Verhoevens volgorde van werken voor de contentmanager is eerst vanuit de oplossing, dan de vraag en dan de behoefte. Voor mij als marketeer geen gebruikelijke volgorde, ik heb toch de neiging om het juist om te draaien. Tijdens het lezen werd me duidelijk dat deze volgorde juist het verschil maakt en daardoor aanvullend werkt op wat de marketeer bezig houdt. Natuurlijk kent de inhoud heel veel raakvlakken met communicatie. Het raakvlak zit hem mijns inziens in het feit dat de contentmanager meer bezig is met de waarde en relevantie van de inhoud terwijl de communicatiemanager meer gericht is op hoe je de boodschap overbrengt. Mooi van de auteur is dat hij niet te stellig is over hoe het moet, maar aanreikt hoe je je afwegingen kunt maken. Tenslotte is iedere organisatie en branche anders.

Het wat en hoe van contentstrategie is een mooi boek voor iedereen die zich bezighoudt met content (mede als onderdeel van een operationeel marketingplan bijvoorbeeld) en/of communicatie.

Eric van Arendonk RM is docent Commerciële Economie bij de Hogeschool Utrecht (HU), auteur van Neuromarketing en zelfstandig marketingadviseur.

Over Eric van Arendonk

Eric van Arendonk RM is docent Commerciële Economie bij de Hogeschool Utrecht (HU), auteur van Neuromarketing en zelfstandig marketingadviseur.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden