Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het juiste moment - De wetenschap achter timing

It’s time for timing! Je doet jezelf tekort als je voorbij gaat aan de juiste timing voor de juiste activiteiten. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek of het doen van een assessment.

Christel Deckers | 19 juni 2018 | 1-2 minuten leestijd

Weet jij of je een ochtend- of een avondmens bent? En houd jij daarmee rekening als het gaat om je agenda? Sommige mensen noemen het geen timing maar geluk of toeval. Maar het feit is dat ik mijn partner, zonder de juiste timing, nooit had ontmoet. Zonder de juiste timing hadden we nu geen kind. Zonder de juiste timing had ik nu niet deze baan gehad.

Timing is alles!

Daarom is het goed dat Daniel Pink vanuit de wetenschap het begrip timing toelicht. Hij gaat hierbij uitgebreid in op de vraag of ochtend- en avondmensen echt bestaan.

Hij besteedt tevens aandacht aan de vraag of het aanpassen van schooltijden (later beginnen) van pubers echt tot betere resultaten leidt.

De auteur combineert hierbij wetenschappelijke inzichten met verhalen uit de praktijk. Hij geeft in zijn boek ook veel tips over de toepasbaarheid van zijn wetenschappelijke resultaten in de praktijk van all dag voor iedereen. Of het nu gaat om je zakelijke leven en de vraag wanneer je je baan het beste kunt opzeggen of om privé aangelegenheden zoals het kopen van een huis.

Aan het formaat of de prijs van het boek zou het niet moeten liggen. Ook het feit of je een ochtend- of avond mens bent is hierbij niet relevant: bestellen kan 24 uur per dag!

Kwestie van de juiste timing!

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden