Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Dansend naar je werk - 'Leuk en zeer verrassend'

Wat een uitnodigende titel! Dansend naar je werk van Maximiliaan Winkelhuis is een mooi boek. Mooi formaat, mooi papier en niet dik en niet dun.

Annemiek Sierhuis | 4 juli 2018 | 2-3 minuten leestijd

Het boek valt prettig open tijdens het lezen; het papier is waarschijnlijk recycled en op het eerste gezicht is heeft het boek een mooie, afwisselende layout met een bepaalde rust door het gebruik van kleuren in aarde-tinten.

Ik ben helemaal klaar voor 99 manieren om minder te gaan stressen, korter te vergaderen en beter te presteren. Minder vergaderen is voor mij niet van toepassing als zelfstandige. Voor de overige elementen sta ik open voor verbetering.

Auteur Maximiliaan Winkelhuis werkt al jaren als managementcoach, communicatie- en leiderschapstrainer. Hij heeft ervaring met het ondersteunen van mensen in het bedrijfsleven, media, politiek, overheid en zelfs danswereld. Dat laatste biedt een leuk perspectief om dit boek te schrijven.
Winkelhuis opent de achterkant van het boek met 'Bevrijd jezelf van werkstress!' En bij de toelichting staat dat de tips van de schrijver reuze praktisch zijn en werken voor iedereen. Zowel ontspanning in je lijf als emotionele balans wordt mij beloofd en ik moét aan de gang gaan van Winkelhuis.

Het boek bestaat niet uit hoofdstukken, of als je het zo wilt zien: uit 99 hoofdstukken die gelijk staan aan de 99 tips. Wel zijn de tips geordend in drie categorieën: werken, presteren en vergaderen. Die structuur lijkt mij prettig. In de inleiding staat 'Zo werkt het boek. Op elke pagina tref je steeds één tip aan. Kies willekeurig een pagina. Neem je voor om dit tip echt te doen. Ongeacht wat de opdracht is.' Verrassend dat het niet de bedoeling is, dat ik boek volledig én van begin tot einde lees. Er wordt in de inleiding ook verwezen naar een stresstest achter in het boek.

Het is leuk om door het boek heen te springen en opdrachten te doen. Het kan op elk moment en het is telkens verfrissend. Ik moet lachen om een afbeelding bij tip 48 'Geniet van de vrolijke rebel in jezelf' en tip 16 om mezelf te verfrissen met water inclusief afbeelding van een gieter triggert mijn lachspieren.

Hoe meer tips ik heb gelezen en toegepast, hoe meer ik het boek ga waarderen. Soms denk ik: 'Dat had ik zelf ook kunnen bedenken (maar ik had het niet bedacht)' en soms lijken de tips haast yoga-ontspanningsoefeningen, wat ik als positief ervaar.

Sommige tips zijn wat lastiger. Ik kan me voorstellen dat dat per persoon anders is. Tip 80 om met tegenpolen te experimenteren omdat ze interessant zijn, vind ik in eerste instantie niet makkelijk. Deze tip heb ik even laten liggen, maar de volgende dag zag ik aanknopingspunten. Leuk om te zien dat bepaalde tips blijven hangen en op de juiste momenten weer in mijn vizier komen.

Mijn advies: wat een leuk en zeer verrassend is Dansend naar je werk. Bestel het meteen bij managementboek.nl als je op een goede en vrijblijvende manier zelf wilt werken aan je eigen gezondheid, in alle opzichten.

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden